Er det ikke bare typisk?

Opskrift på zebrastribede småkager

zebra2z1z2z3z4z5

Til S’s dyrefest i lørdags havde jeg, blandt andet, bagt zebrastribede småkager. Og det er faktisk slet ikke så svært som det måske lyder…

Fordelen med småkager er, at de kan bages nogle dage i forvejen, og hvis de ikke alle sammen bliver spist til fejringen (som om), så kan de også sagtens gemmes til en anden hyggestund. Dét synes jeg er smart.
Og så pynter de også fint på et fad på fødselsdagsbordet.

Antallet af småkager afhænger af hvor tynde du laver dem og hvor stor en udstikker du bruger, men jeg fik ihvertfald 40-45 stykker ud af opskriften

Du skal bruge:

100 gr. flormelis
175 gr. smør (evt. laktosefri)
250 gr. hvedemel eller sigtet speltmel
1 lille æg
1/2 tsk. vanillepulver

1/2 spsk. kakaopulver

Sådan gør du: 

Smuldr smør sammen med flormelis, mel og vanillepulver. Slå ægget ud i en skål og pisk det sammen med en gaffel. Kom lidt af ægget i dejen og saml den. Tilsæt æg lidt efter lidt, til dejen kan samles. Det er ikke sikkert at hele ægget skal bruges.
Når dejen er samlet til en ensartet klump tages en lille håndfuld fra og kakaopulveret æltes ind i denne del, så den bliver mørkebrun.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg det i køleskabet 1/2 – 1 time

Tænd ovnen på 180 grader varmluft

Tag dejen ud af køleskabet og rul den store klump ud på et flormelisdrysset bord, til ca. 1/2 cm’s tykkelse.
Rul derefter kakaodejen tyndt ud og skær zebrastriber af forskellig længde og tykkelse. Lav dem gerne lidt bølgede i kanterne.
Læg striberne ovenpå den anden dej. Når alle striber er placeret lægges et stykke bagepapir ovenpå og kagerullen rulles henover, så striberne sætter sig fast til dejen nedenunder.
Herefter udstikkes dejen i de faconer du synes. Jeg brugte en elefant- og en S-udstikker.

Det resterende dej samles i en klump og rulles ud igen. Denne omgang bliver nærmest marmoreret, hvilket også er ret fint!

Læg forsigtigt kagerne over på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen i 6-8-10 minutter alt efter størrelse og tykkelse. De er færdige når de er svagt gyldne ovenpå.
Når kagerne er afkølet på en rist bliver de helt sprøde.

Opbevar dem i en lufttæt beholder eller dåse

Det kan anbefales at nyde dem til en god kop kaffe, te eller varm kakao (med flødeskum) 🙂

 

Rigtig god tirsdag derude.
Her står den blandt meget andet på afslapning, babypludren, MGP forberedelser, oprydning og forhåbentlig også lidt patchwork og blogskriblerier (for jeg arbejder blandt andet på indlægget omkring hvad det egentlig er jeg laver)

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det ikke bare typisk?