Stik mig jeres bedste (nybegynder) strikkeråd

Opskrift på marengslagkage med chokoladeskum og frisk frugt

1mar 2mar 3mar 4mar

Sidste år, til W’s fødselsdag, lavede jeg en marengslagkage med masser af flødeskum (som er en af W’s absolutte favoritsynderier 😉 ) og frisk frugt

I er en del der har efterspurgt opskriften og nu har jeg endelig fået skrevet den ned, så den er klar til at dele med jer.

Den er temmelig enkel at gå til, både for store og små.
W fik konstateret laktoseintolerans på sin fødselsdag (ja, det kommer vi nok ikke sådan lige til at glemme), så jeg lavede den om eftermiddagen, så den var klar til desserten.

Du kan lave den lige som du synes den bliver allerbedst. Det er helt op til dig, hvor tykke bundene skal være, hvor mange der skal være osv.
Den kan samles med al slags frugt, mere eller mindre. Jeg synes det giver god mening at bruge de frugter der er i sæson. Da W’s fødselsdag er i juli brugte jeg jordbær og kirsebær. Den kunne også være lækker med melon, hindbær, brombær, blåbær, fersken og og og 🙂
Om vinteren kunne den være skøn f.eks. med bananskiver, kiwi, passionsfrugt, æbler eller pærer kogt møre.

For at gøre den ekstra festlig, samlede jeg den med både flødeskum og chokoladeskum. Det er ikke nødvendigt med chokoladeskum hvis du ikke er vild med chokoladesmagen eller vil spare lidt tid. Det er helt op til dig 🙂

Du skal bruge: 

Til marengsbundene:
175 gr. flormelis
1/2 tsk eddike
3 bægre æggehvider (a 1 1/4)
100 gr. marcipan

Til chokoladeskum:
1/4 l (laktosefri) fløde
75 gr. god, mørk chokolade

1/4 l (laktosefri) fløde til flødeskum
Frisk frugt efter sæson og ‘lyst’
Evt. lidt chokolade til pynt

Sådan gør du:

Start med at lave chokoladeskummet, så det kan køle af:
Hak chokoladen og kom det i en skål sammen med fløden. Smelt det langsomt over vandbad til det er smeltet sammen til en ensartet masse. Læg film ovenpå massen så der ikke kan dannes kondens når den køler ned. Sæt skålen i køleskabet.

Så er det tid til at lave bundene:
Tænd ovnen på 150 grader (ikke varmluft)
Start herefter med at rive marcipanen.
Pisk hvider, eddike og 75 gr. flormelis til det er stift. Tilsæt de sidste 100 gr. flormelis og pisk igen til det er stift, pisk gerne nogle minutter til det er godt stift og blankt.
Vend marcipan forsigtigt, men hurtigt, ind i hviderne med en gummiskraber
Fordel marengsen på bageplader beklædt med bagepapir. Tegn evt. cirkler med en blyant og tallerken, så du får lavet dem lige store. Husk at vend bagepapiret om, så blyantstregen vender nedad.
Sørg for at det er ligelidt fordelt, også i højden, så de bliver bagt ensartet.
Bag bundene i ovnen (ikke varmluft) ved 150 grader i 25-40 minutter, alt efter tykkelse og ovn, til de er svagt gyldne ovenpå

Lad bundene køle af inden du samler lagkagen
Forbered frugten, så den er klar til at komme i og på kagen.
Hvis du bruger bananer, kan det være en god idé at vende skiverne i lidt appelsinsaft, så de ikke bliver brune (det ser ikke så appetitligt ud)

Når bundene og chokolademassen er kølet af, er det tid til at samle lagkagen.
Pisk fløden til skum, pas på med at piske for meget, den skal ikke blive grynet og ‘hård’. Pisk derefter chokolademassen til skum også
Læg en bund på et (fint) fad. Smør flødeskum eller chokoladeskum på og fordel frisk frugt ovenpå. Læg en bund på og gentag. Fortsæt til du har brugt alle bundene.
Læg et sidste lag flødeskum på toppen, pynt med bær og evt. andet sjov. Jeg smeltede lidt chokolade og hældte over. Det vil også være lækkert med et drys grofthakket chokolade.

Opbevar kagen i køleskabet til den skal nydes. Det er dog bedste at servere den rimelig hurtigt efter den er samlet, så skummet og frugterne ikke når at gøre bundene helt bløde…

Selv på en snefyldt vinterdag, kan sådan en marengslagkage få én til at længes en smule efter sommer… 😉
Og det behøver jo altså ikke være nogens fødselsdag, for at gå all in på festlighed og servere kage i lag vel?

 

Rigtig god søndag!

 

Del endelig din version med mig – enten i en kommentar her på bloggen eller på Instagram – du finder mig under @mormedmegetmere

   

5 kommentarer

  • Henriette

    Hej 😊 Ville jeg kunne bage marengsbundene dagen før den skal spise og så bare samle den lige inden?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Henriette
      Ja, det kan du godt, men du skal opbevare bundene lufttæt eller lade dem ligge på køkkenbordet, evt. tildækket, så de ikke blive bløde. Du må endelig ikke putte dem i køleskabet, så suger de fugt til sig.
      God fornøjelse med bagningen og god aften 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Lækker opskrift 🙂
    Hvor lang tid før vil du cirka sige, at den kan samles?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Åh det er lidt svært at sige. Det afhænger også af, om du synes det er ‘okay’ at marengsen bliver lidt mere blød i det. Men en time eller to vil nok ikke gøre så meget ihvertfald 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Lækker opskrift 🙂
    Hvor lang tid før vil du cirka sige, at den kan samles?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stik mig jeres bedste (nybegynder) strikkeråd