2 heldige vindere og rabatkode til alle!

Opskrift på laktosefri flødechokoladekarameller

1ig123

Karameller er egentlig ikke noget jeg nogensinde propper i min indkøbskurv, men når de er hjemmelavede, så er de hurtigt væk 🙂

Nu hvor W har fået konstateret laktoseintolerans, har jeg fået blod på tanden i forhold til at udtænke laktosefri alternativer til alt det der er i supermarkederne, som han ikke længere bare kan pege på og hive ned fra hylderne. Hvis du tåler laktose kan du selvfølgelig sagtens lave dem med almindelig piskefløde

Forleden lavede jeg chokolade flødekarameller og de er et hit! De smelter på tungen og smager skønt af chokolade. Og nej, de hiver altså ikke plomber ud 🙂 De knækker heller ikke tænder. Jeg er nemlig ikke til hårde karameller, så de her er silkebløde..

På opfordring kommer opskriften her. De er temmelig lette at lave, men de bliver bedst hvis du har et termometer – allerhelst et infrarødt.

Der bliver ca. 75 karameller alt efter hvor store du skærer dem – men de skal nu nok ryge hurtigt. Ellers egner de sig også helt perfekt som en lille værtindegave eller sød juleoverraskelse

Du skal bruge: 

3 dl piskefløde (laktosefri)
150 gr. sukker
75 gr. glukosesirup
1/2 tsk flagesalt
75 gr. god mørk chokolade

En form med bagepapir
Evt. lidt pynt

Sådan gør du:

Kom fløde, sukker, glukosesirup og salt i en stor tykbundet gryde. Bring det i kog ved middelhøj varme. Rør lidt i den indimellem.
Hak chokoladen groft og kom det i gryden når flødesukkermassen koger. Rør mens chokoladen smelter sammen med resten.
Lad det koge ved middeltemperatur indtil karamellen tykner. Rør lidt undervejs. Mest til sidst, når den begynder at tykne. Hvis du vil have bløde karameller som mig, skal temperaturen ramme 120 grader – og ikke mere.
Hæld massen op i en form med bagepapir. Formens størrelse afhænger af hvor tykke du vil have dem.
Jeg kan bedst lide at karamellerne ikke er alt for voldsomme, så bliver de svære at håndtere i munden synes jeg 🙂
Lad massen sætte sig natten over ved stuetemperatur
Derefter skæres karamellerne i passende størrelser og pakkes evt. ind i madlavningspapir klippet i små stykker, så de ikke klistrer sammen efterfølgende

God fornøjelse med karamelkogeriet – og rigtig glædelig julelørdag

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 heldige vindere og rabatkode til alle!