‚úē
Vinderen af et legek√łkken fra Barnets Verden

Hindbærsnitter РThe Christmas Edition

20102030405

I weekenden adventshyggede vi med friskbagte æbleskiver, julede hindbærsnitter og rudolf småkager.
Og lad mig bare sige det ligeud: de var et hit hos både store og små ūüôā
Når vi nu ikke kan bygge snemænd i haven, så kan vi da spise nogen i stedet…

Jeg har brugt den ’sædvanlige’ opskrift på hindbærsnitter, som jeg for god ordens skyld har sat ind nederst i dette indlæg også.
I stedet for at stikke dejen ud i sjove former eller skære den i firkanter har jeg stukket den ud med en rund udstikker.

Inden jeg samlede snitterne dekorerede jeg toppene.

Til smeltende snemænd skal du bruge:

Skumfiduser – mine var store, så jeg skar dem over i halve (antal afhænger af hvor mange snitter du vil lave)
Smeltet chokolade til ansigt og ‘hænder’
Glasur lavet af flormelis og kogt vand
Små chokoladeknapper
Evt. lakridsbånd eller lignende til tørklæder
Næser – jeg lavede dem af det orange/røde der er rundt om en tivolistang

Til rudolfsmåkager skal du ‘kun’ bruge smeltet chokolade og røde chokoladeknapper

Når snemænd og rudolfansigter er størknet, kan du samle dem med bundene, der er smurt med god hindbærsyltetøj

Og så er det ellers bare at hygge og nyde – og overraske med skægge julekager, der bringer smil frem

Rigtig god jule-onsdag derude!

 

Her kommer min opskrift på hindbærsnittedej:

Du skal bruge
70 gr. flormelis
1 tsk. vanillepulver eller en halv vanillestang
150 gr. blødt smør
250 gr. sigtet speltmel (eller hvedemel)
1 tsk bagepulver
1/2 dl. vand

Sådan gør du
Ælt flormelis, vanille, smør, bagepulver og hvedemel sammen. Saml dejen med vandet og ælt den smidig og glat. Pak den ind i film og sæt den i køleskabet 1/2 time

Tænd ovnen på 190 grader.

Del dejen i 2 eller 3 stykker så du ikke skal arbejde med for stort et stykke ad gangen.
Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 3 mm. Udstik cirkler – husk at antallet skal gå op med to – en top og en bund til hver

Læg cirklerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8-12 minutter alt efter størrelse. De må gerne virke lidt ‘halvbagte’, hvis de får for meget bliver de helt sprøde

   

5 kommentarer

  • Amalie

    S√• fine kager ūüôā
    – er rudolf kagerne og hindb√¶rsnitter eller er det bare “normale” sm√•kager?

    Siden  ·  Svar p√• kommentar
    • Pernille Bang

      Tak ūüôā
      Rudolf’erne blev bare til sm√•kager, men de er magen til toppen af en hindb√¶rsnitte, s√• det kunne det sagtens v√¶re blevet til ūüôā

      Siden  ·  Svar p√• kommentar
  • Maria

    Tak for opskrift. Den blev pr√łvet af i weekenden i en glutenfri version, hvor melet blev skiftet ud med en glutenfri melblanding. Fungerede perfekt:)

    Siden  ·  Svar p√• kommentar
  • Anette

    wow, hvor- er du kreativ‚ô•‚ô•‚ô•. De hindb√¶rsnitter er superflotte. Jeg er imponeret‚ėĽ

    Siden  ·  Svar p√• kommentar
  • De er simpelthen super fine, godt fundet p√• ūüôā
    Gl√¶delig juletid ūüôā

    Siden  ·  Svar p√• kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af et legek√łkken fra Barnets Verden