Opskrift på (nemme) luksus romkugler

Opskrift på nemme chokolademuffins

0102037

Forleden havde W legegruppen med hjemme på besøg og sådan en håndfuld kiddos er altså virkelig sultne når de kommer lige fra skole skal jeg hilse at sige!

Så jeg havde forberedt en god omgang gulerodsbrud, frugt og gnavegrønt og så en lille sød afslutning.

De her chokolademuffins redder mig gang på gang. De er lette – og ikke mindst hurtige – at lave og så smager de bare godt!
Hvordan de skal pyntes er jo helt op til én selv, der er et utal af muligheder hvilket også gør det til en af de muffins / cupcakes jeg vender tilbage til igen og igen – og sådan har det faktisk været i en del år efterhånden.
Sidste weekend var de (også) på bordet, forklædt som mumier til halloweenfesten

De har været vist her på bloggen i mange forskellige sammenhænge efterhånden, så jeg tænkte, nu må det være på tide at få opskriften skrevet ned her så den kan blive en del af arkivet 🙂

Forleden endte de som kære små bamsebjørne – en hurtig marcipanudrulning, et par cirkeludstikkere og lidt smeltet chokolade og 5 minutter senere – jubel omkring bordet 😉

Opskriften giver ca. 8 stk alt efter størrelse

Det skal du bruge:

140 gr. sukker
40 gr. blødt smør (evt. laktosefri)
100 gr. speltmel
1 tsk bagepulver
20 gr. kakaopulver (evt. usødet)
1 dl mælk (evt. laktosefri)
1 æg
1/2 tsk vanillepulver eller 1 tsk vanillesukker
Evt. lidt hakket chokolade

Muffinsforme

Pynt: Glasur, figurer af marcipan, smeltet chokolade eller hvad du nu synes

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 170 grader varmluft
Put sukker, smør i små tern, mel, bagepulver og kakaopulver i en skål og pisk det sammen med piskeris til smørret bliver ‘optaget’ i resten
Tilsæt æg, mælk og vanillepulver og pisk igen til dejen er ensartet.
Hak evt. lidt chokolade og vend i dejen, det giver lige det sidste 🙂
Fordel dejen i muffinsforme – sæt dem evt. ned i en metalmuffinsform så de ikke flyder ud under bagningen.

Bag dem i ca. 15-20 minutter alt efter størrelse og ovn. Tjek med en nål i midten af en af kagerne. Kommer den op uden dej er kagerne færdige. De må endelig ikke bage for længe, så bliver de tørre

Lad dem afkøle i formen og gå så ellers i krig med at pynte bagefter – hvis du altså synes de skal pimpes lidt 🙂

Som altid, så bager jeg med speltmel, men hvedemel kan sagtens bruges i stedet

Rigtig god fredag og weekend når I kommer så langt

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på (nemme) luksus romkugler