Patchwork madras til sansegyngen

Opskrift på sprøde æblechips

13456

Æblesæsonen er over os og jeg elsker det! Jeg ved det – jeg har sagt det før, men siger det gerne igen! 🙂
Drengene er også tossede med æbler, så der ryger en del ned herhjemme for tiden.

Det ene af vores to æbletræer holder vist pause i år, men heldigvis er der en del æbler på det andet, der efterhånden er ved at være modne. Synes de har ladet vente lidt på sig i år, men de sidste dages helt fantastiske vejr har sat fut i det!

Tirsdag var store bagedag herhjemme og nu hvor ovnen alligevel var godt i gang satte jeg et par plader med æblechips i ovnen også.

De er super lette at lave og et HIT! Drengene tømte skålen på nul komma dut.
Skønt at kunne glæde dem med en eftermiddagssnack, der knaser som chips men kan nydes med god samvittighed

Det er let og ligetil…

Du skal bruge: 

1-2 æbler alt efter størrelse og hvor mange maver du gerne vil forkæle
Evt. kanel

Sådan gør du: 

Jeg bruger en kernehusudtager, der lige kan fjerne kernehuset og laver et fint hul midt i æblet. Men du kan også sagtens lave dem uden at have sådan en, så skal du bare fjerne kernerne når du har skåret æblet i skiver.
Skær æblerne i tynde skiver på et par mm, jeg bruger et mandolinjern til det, men hvis du har en rolig hånd kan du også sagtens skære dem ud med en kniv 😉

Tænd ovnen på 120 grader varmluft
Læg skiverne på en plade med bagepapir og drys evt. lidt kanel på hvis du er til det.

Sæt pladen (eller pladerne) i ovnen og lad skiverne tørre. Det tager ca. 1 1/2-2 timer alt afhængig af tykkelsen.

Du kan tjekke om skiverne er sprøde ved at tage en ud og lade den afkøle på køkkenbordet. Hvis den bliver helt sprød er de færdige.. 🙂

Spis dem med det samme eller opbevar dem i en lufttæt beholder, så de forbliver sprøde. Men gem dem ikke væk for længe, de er allerbedst og knasende lækre samme eller næste dag.
De er også et hit i madpakken..

Og så lige en venlig opfordring herfra: køb danske æbler, allerhelst økologiske, der er alt for mange grimme sager i de udenlandske og de danske smager bare meget bedre!

Rigtig god torsdag!

Psst..! Hvis du klikker lige her er der mange flere æblerier…

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Patchwork madras til sansegyngen