Opskrift på sprøde rødbedechips

Opskrift på chili con carne med skjult grønt

2345

Jeg bliver ofte spurgt hvordan jeg lokker grøntsager i mine drenge. Og egentlig har jeg lidt svært ved at give min trylleformular videre, for det er faktisk slet ikke så svært endda. De er ret gode til at spise både frugt og grønt. Både i madpakken og herhjemme.
Men de har også fået det introduceret lige fra de kunne spise, mange forskellige varianter, serveret på et utal af måder.
Og det er ihvertfald altid et hit når jeg skærer det i mundrette bidder og stiller det frem når de er sultne. Så er fadet hurtigt tomt…

Det er også sjældent at der ryger en middagsret på bordet der ikke indeholder masser af grønt.
Af flere årsager: for sundhedens skyld men også for miljøets og pengepungens.

I går fik vi chili con carne. En nem hverdagsret der altid er et hit. Og som jeg stop-propper med (skjulte) grøntsager og andet godt. Og som fylder op, så der ikke skal bruges en halv ko for at mætte tre sultne drenge 😉

Som tilbehør serverer jeg gerne speltkerner (og lidt majschips), men ris eller et godt, groft brød er også et hit at servere til.
Og så er lidt hjemmelavet guacamole, skyr, creme fraiche eller lignende virkelig godt på toppen.

Til 4 (sultne) munde + en lille rest til fryseren, frokosten eller til reste-aften senere på ugen

Du skal bruge:

100 gr. røde splitlinser (kan udelades, men de gør sig godt som supplement til kødet)
2 spsk olivenolie til stegning
1 chili (ikke stærk)
1/2 rød peberfrugt
3 gulerødder, revet fint
400 gr. (øko) hakket oksekød
Salt/peber
1 tsk paprika
1/2 tsk karry
1/2 tsk kanel
1 spsk tomatkoncentrat
2 dåser flåede, hakkede tomater
2 dl frosne majs
Evt. en rødbede, revet fint

Tilbehør:
Jeg bruger 2.5 dl parboiled speltkerner til 4 personer
5 dl vand

Ris eller groft brød kan også bruges.
Og gerne lidt skyr, creme fraiche, guacamole eller yoghurt på toppen 🙂

Sådan gør du: 

Skyl linserne og kom dem i en lille gryde med 5 dl vand. Lad dem koge i 15 minutter mens du arbejder videre.
Skræl gulerødder (og rødbede) og riv dem på den fine side af rivejernet (også godt for armmullerne ;))
Skær chili og rød peber i små tern – og undlad at stikke fingeren i øjet efterfølgende, det svier ad h… til 😉

Husk at forberede tilbehøret undervejs. Jeg koger speltkernerne i vand i 25-30 minutter, så dem sætter jeg over nu..

Hæld olie en stor gryde, svits krydderierne i det og tilsæt kødet og brun det. Tilsæt tomatkoncentrat og flåede tomater og lad det simre i 5 minutter. Kom grøntsager, linser (hæld overskydende vand fra linserne inden) og majs i gryden. Lad det hele simre/småkoge i min. 15 minutter, så noget af al væsken fra tomaterne kan fordampe og koge ind. Hvis du har tid til det må det gerne koge længere end 15 minutter…
Smag til med krydderier, salt og peber alt efter hvor meget smag du ønsker.

Servér og nyd omkring bordet
Herhjemme bliver der så dejligt stille, for drengene får travlt med at gumle 😉

Rigtig dejlig onsdag derude!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på sprøde rødbedechips