Opskrift på hurtig Pommes Anna

Opskrift på små sprøde crumble tærter med rabarber

001002003004005

Lige nu bugner højbedet med rabarber og det skal udnyttes! Herhjemme er vi ret vilde med den syrlige, lækre smag både som tilbehør til f.eks. kylling men selvfølgelig også i desserter 🙂

Forleden bagte jeg de her små sprøde rabarber / hindbær tærter med crumble på toppen. En lille kugle hjemmelavet vanilleis kom til, for det var forkælelsesdag, solen skinnede og A skulle køles lidt ned efter at have knoklet med at bygge terrasse det meste af dagen 🙂

Du kan bage tærterne med lige den frugt du synes bedst om, og også den frosne slags fungerer helt fint 🙂

Til 4-5 små tærter (diameter 12)
Du skal bruge: 

1/2 portion mørdej:
150 gr. sigtet speltmel (eller hvedemel)
50 gr. flormelis
75 gr. smør
1 lille æg

Bær (jeg brugte 5-6 tynde stængler rabarber og et par håndfulde frosne hindbær)

Crumble:
30 gr. revet marcipan
20 gr. (laktosefri) smør
20 gr. sukker
20 gr. speltflager (eller havregryn)
10 gr. sigtet speltmel
1 tsk vanillepulver

Sådan gør du: 

Start med at lave mørdejen. Smuldr flormelis, mel og smør sammen med fingrene til en masse der minder om revet ost. Tilsæt ægget og saml dejen. Sæt den på køl i ca 30 minutter.
Rens rabarberne, skær dem i små stykker og lav crumblen imens.
Alle ingredienser til crumblen puttes i en skål og smuldres sammen med fingrene.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Når dejen er kølet lidt ned skæres den i 4-5 lige store stykker der rulles ud og lægges forsigtigt i formene. Hvis dejen går lidt i stykker kan du trykke den sammen igen.
Fordel bær/rabarber ovenpå og til sidst crumblen.
Sæt formene på en bageplade og bag tærterne i ovnen i ca. 25 minutter. Når de er gyldne på toppen og bærrene møre er de færdige.

Servér gerne lune med flødeskum, skyr, creme fraiche eller is on the side

Uhm, smagen af sommer 🙂

   

3 kommentarer

  • Annika

    Hej,
    De ser tonse lækre ud! Men kan de mon laves dagen i forvejen og serveres kolde? Eller bliver det bare en halv kedelig fornøjelse?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Tak skal du have Annika 🙂
      Ja, det kan du sagtens, jeg spiser dem ihvertfald gerne både friskbagte og lune og dagen efter 🙂
      Men altså, nogen vil nok foretrække dem helt friske fra ovnen, så er de helt sprøde og smelte-på-tungen-skønne

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhm hvor ser det lækkert ud og jeg er glad for at du bruger spelt 🙂
    Jeg vil prøve dem med en lækker blød is til 🙂
    Ønsker dig en god dag i “det strålende vejr” !

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på hurtig Pommes Anna