Invitationer til barnedåb - DIY

Opskrift på chokoladedrøm i flere lag

121311101

Det her er blevet en favorit når der skal fejringskage på bordet.
En drøm af en chokoladebombe, der er nem at lave, men smager som noget der har fået kærlighed i mange timer inden den bliver sat på bordet.

Hvis du har god tid kan du sagtens forberede den dagen i forvejen, bundene og cremen tager bestemt ikke skade af at trække natten over i køleskabet.

Da den helst skal proppes med friske, lækre bær er den klart bedst at lave i sommerhalvåret, hvor bærrene er i sæson.
Hvis laver du den om efteråret/vinteren, kan jeg anbefale at putte f.eks. bananer i i stedet. Det smager også skønt

Her kommer opskriften, hvis du skulle være blevet fristet 🙂

Du skal bruge: 

Bunde:
75 gr. god mørk chokolade
35 gr. smør
2 æg
75 gr. sukker

Creme:
50 gr. god mørk chokolade
1 1/2 dl fløde

Bær

Sådan gør du:

Smelt smør og chokolade over vandbad.
Rør sukker i når det hele er smeltet.
Pisk de to æg hurtigt sammen i en skål og rør det i chokolademassen til dejen er ensartet.
Tænd ovnen på 180 grader.
Klips bagepapir fast i bunden af to små springforme. Jeg bruger nogle med en diameter på 16 cm
Fordel dejen ligeligt i de to forme.
Bag dem i ca. 20-25 minutter alt efter størrelse på formene, til de er gennembagte.
Lad bundene køle af, gerne i køleskabet, og også gerne til næste dag hvis du kan vente så længe 😉

Smelt chokolade og fløde i en skål over vandbad ved svag varme. Når det hele er smeltet sammen sættes skålen på køl.

Når kagen skal samles piskes den kolde creme til skum med en elpisker. Pas på med at piske den for meget.
Smør creme på den ene bund, fordel bær udover og læg den anden bund ovenpå. Fordel endnu et lag creme på toppen og fyld på med bær

Og så er det tid til at nyde! Uhm!

Det her er endnu en af favoritterne herhjemme og den kan fint laves (dagen) i forvejen, hvilket gør den super egnet til gæster og fester 🙂

God fornøjelse og rigtig dejlig dag til jer alle!

   

6 kommentarer

  • Trine

    Hej Pernille. Faldt lige over denne lækre sag som vi vist skal lave til barnedåb næste søndag. Lige et par spørgsmål jeg håber du kan hjælpe med; hvor mange er opskriften beregnet til? Og vil du samle kagen dagen før, eller bare lave bunde og creme og så først samle på dagen?
    I øvrigt tak for skøn blog – elsker dine små glimt, og dine kreative kage-ideer 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Trine. Tak for de søde ord, dejligt du vil kigge med her
      Du kan sagtens lave kagen i forvejen, hvis tiden på selve dagen er knap. Bundene har også godt af at blive bagt en dag før kagen skal samles. Det er lidt svært at sætte personantal på, det afhænger af om den er en del af et kagebord eller det eneste der bliver serveret, men jeg vil tro at opskriften er til 6-8 kagesultne 🙂
      God fornøjelse med bageriet og rigtig god barnedåb

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] skåret ud i bogstaver og udstukket til hjerter Kagemand af vandbakkelse lavet som et stort L Chokoladedrøm i flere lag […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anja
    Nej der er ikke frygtelig meget dej. De hæver lidt under bagning. Du har forhåbentlig set at det er mindre springforme end ‘almindelig’ størrelse jeg bruger til denne? 🙂
    Håber kagen bliver god

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] bagt Frk. Jensens klassiske fødselsdagsboller og en lækker, lækker chokoladelagkage efter denne opskrift. Og derudover friske jordbær lige til at […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siv

    Ej hvor fedt med opskriften på den flotte kage. Jeg er sikker på at den også smager fantastisk og glæder mig til at bage den med nogle af alle de lækre bær der er nu. Jeg har kun en springform, tror du den ene halvdel af dejen tager skade af at vente til første bund er bagt?
    Tak for alle dine opskrifter Pernille. De bliver flittigt brugt herhjemme.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Invitationer til barnedåb - DIY