Svar på et ofte stillet spørgsmål

Opskrift på mørdej til bærtærte

124567

Noget af det der smager allermest af sommer på min tunge, er stikkelsbær. Uhm altså. Lige fra jeg var helt lille har jeg søde minder om de sure bær, at vi plukkede bær direkte fra busken og spiste dem mens vi lavede trutmund og små øjne over den sure smag men samtidig nød det sprøde, behårede bær på tungen.

De allersidste bær fra sidste års havehøst blev forleden tryllet om til en tærte. Vi trængte til lidt sol indendøre, når nu den ikke vil komme frem udenfor.

Jeg brugte min opskrift på mørdej, som er god til alverdens ting, blandt andet bærtærte 🙂 Og kom i tanke om at jeg vist aldrig har fået den delt her på bloggen, men det laver jeg så om på nu

Den er nem at gå til og kræver hverken meget forberedelse eller udførselstid. Nemt og lækkert, hvis der skal serveres lidt sødt for gæster eller dem du har kær 🙂

Du skal bruge: 

300 gr. speltmel sigtet (hvedemel kan også bruges)
100 gr. flormelis
150 gr. blødt smør
1 æg

Bær, enten friske eller frosne. Ca. 800 gr alt efter hvor mange bær du vil have i tærten, jeg kan godt lide at der er mange 🙂
Evt. lidt revet marcipan
1 tsk. vanillepulver

Flødeskum, creme fraiche, skyr eller vanilleis on the side

Sådan gør du: 

Hvis du bruger frosne bær skal de tages op nu og hældes i en si, så de kan tø lidt op mens du laver dejen.
Smuldr mel, flormelis og smør sammen til ‘revet ost’. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt med det. Hvis dejen er meget våd kan du tilsætte en smule mere mel.
Pak dejen ind i film og læg den på køl 1/2 time.
Tag dejen ud af køleskabet. Skær 1/3 fra og læg til side. Drys flormelis ud på bordet, tryk dejen lidt flad og rul den ud med en kagerulle, så den passer til et tærtefad.
Flyt forsigtigt dejen over i tærtefadet. Hvis dejen revner kan du samle den igen ved at trykke den sammen.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Fordel bærrene på tærtebunden.
Rul den sidste klump dej ud. Skær strimler af den og læg ovenpå bærrene i et flettet mønster eller udstik evt. figurer, som jeg gjorde på tærten i dette indlæg.
Bag tærten i ovnen i 25-35 minutter, til den er gylden.

Servér gerne lun med flødeskum, creme fraiche eller vanilleis on the side. Den kan også sagtens lunes igen dagen efter eller nydes kold 🙂 Uhm…

Rigtig god lørdag til jer alle. Mon I har spændende planer?
Jeg skal fejre kærligheden, både min egen 6 års bryllupsdag og andres 1. dag som ægtefolk <3 Det bliver skønt, smukt og rørende, det er jeg sikker på

   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svar på et ofte stillet spørgsmål