Ko, Gris, Hval, Torsk...

Opskrift på drømmekage

000001002003004005006007

Der findes måske nok et utal af opskrifter på drømmekage. I nogle familier er det vist ligefrem en opskrift der er gået i arv i flere generationer.. Men det er nu også en kage, der er værd at kende, hvis du spørger mig 🙂
Svampet bund med lækker, karamelliseret kokostop, uhm!

I sidste uge hentede jeg W og S lige efter skole, bare fordi… Og så blev der ellers hygget igennem med drømmekage, vindruer og smoothies. Fordi vi kunne…

Det slog mig at min version af drømmekage aldrig er landet her på bloggen, men det laver jeg hermed om på, hvis nu der skulle være nogen, der kunne finde på at lade sig friste 🙂
Da jeg lavede den sidste år til fodboldafslutning var fadet hurtigt ribbet. Det er vist en klassiker de fleste hopper på – med mindre kokos ikke lige er en favorit selvfølgelig…

Og hvis du er mere til den mørke udgave, så er opskriften på Den du ved nok lige her

Du skal bruge:
300 gr. sigtet speltmel eller hvedemel
250 gr. sukker
50 gr. smør
3 æg (str. M/L)
2 dl mælk
2 tsk bagepulver
1/2 tsk vanillepulver

100 gr. smør
1/2 dl mælk
200 gr. brun farin
100 gr kokosmel

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk æg og sukker til det er lyst og skummende. Smelt smørret og rør mælken i.
Bland mel, bagepulver og vanille i en skål.
På skift sigtes melblandingen og hældes den flydende smørblanding i dejen og det hele vendes sammen med en dejskraber. Sørg for at vende det hele sammen, så dejen bibeholder sin luftighed.
Hæld dejen i en lille bradepande eller springform foret med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter alt efter hvor stor form du bruger.
Når kagen har bagt i ca. 10 minutter laves fyldet, der skal ovenpå.
Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt mælk og brun farin og lad det smelte, giv det endelig ikke for meget varme. Når massen er smeltet sammen hældes kokosmelet i og det hele røres sammen.
Når kagen er lysebrun på toppen og mere eller mindre gennembagt (efter ca. 25. minutter) tages den ud af ovnen og fyldet fordeles jævnt ovenpå.
Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den 10 minutter mere.

Lad kagen afkøle i formen inden den nydes med en god kop kaffe eller måske en iskold smoothie on the side.
Den smager fantastisk, både lun og afkølet og såmænd også dagen derpå 🙂

 

Rigtig god tirsdag aften derude. Min byder på hjemmelavet flæskestegsburger med friskbagte burgerboller, massevis af kæmpespark i maven og sofahygge med A når drengene er puttet. Det er lige til at holde til 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ko, Gris, Hval, Torsk...