DBA boligudfordring - babyhjørne i stuen

Mandemuffins – Opskrift på bacon muffins

5001002

Ja, nu er det ikke for at kønsdiskriminere, men herhjemme går de her under navnet mandemuffins, for her bor tre (store og små) mænd der er RET vilde med bacon 🙂

Da A fyldte år i slutningen af marts kom de på morgenmadsbordet i stedet for en slibrig, snasket morgenbrødskage, da han er meget mere salt end sødt fan.

Jeg tænker at der måske er andre derude, der også hellere vil have serveret en baconkage end en af de søde versioner, så opskriften får I her 🙂

Opskriften giver 6-8 muffins, alt efter hvor store du laver dem.

Du skal bruge:
125 gr. bacon (enten tern eller skiver skåret i små hapser – jeg bruger skiver, så passer det lige med en pakke)
1 æg
1,25 dl mælk
1/4 dl olivenolie
100 gr. sigtet speltmel
50 gr. fuldkornsspeltmel
salt & peber
1 tsk bagepulver
25 gr. fintrevet parmesan
Lidt rød peber (kan udelades hvis den skal være helt uden snert af grønt :))
Lidt revet ost på toppen (ikke en absolut nødvendighed)

Sådan gør du: 
Start med at stege bacon sprødt på en pande og læg det på fedtsugende papir eller på lidt køkkenrulle mens du fortsætter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rør æg, mælk og olie sammen i en skål.
Bland mel, salt, peber og bagepulver  sammen i en anden skål. Rør melblandingen i den våde blanding med en ske til en ensartet dej.
Rør til sidst bacon, rød peber i små stykker og revet parmesan i dejen og fordel i forme. Hvis du bruger tynde papirsforme er det en god idé at sætte dem ned i silikoneforme eller lignende, så de ikke flyder ud. Du kan også sagtens bage dem direkte i en silikoneform og servere dem uden papir omkring

Bag dem i ca. 18-20 minutter alt efter størrelse. Tjek evt. med en kødnål, om de er færdigbagte. Hvis den kommer op uden dej på er de færdige.
Servér gerne lune 🙂

Bon appetit og rigtig god lørdag derude!

4 kommentarer

  • Maria

    Hej!
    Disse muffuns ser superlækre ud og jeg er helt sikker på at mændene i huset her ville blive lykkelige for sådan nogle på brunchbordet her i weekenden.
    Kan man lave dem i forvejen eller skal de helst være helt friskbagte?
    Tak for en skøn og inspirerende blog!
    Mvh Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Maria
      Beklager jeg har været længe om at svare, din kommentar var blevet væk ‘i mængden’
      Jeg synes de smager allerbedst når de er friskbagte, eller ihvertfald indenfor et par timer, men mine drenge synes de er gode uanset hvad, også dagen efter 😉 (Jeg tror det er bacon-effekten)
      Tak for de søde ord! Rigtig god søndag

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj jeg ville blive populær, hvis de kom på morgenbordet 😀 Er ret sikker på, de også ville blive gode med løg.

    Tak for inspiration 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Haha, så må du have dem på bordet 😉
      Løg er helt sikkert også en god ide, hvis min mave kunne tåle løg var det også klart en version jeg kunne finde på at lave 🙂
      Rigtig god dag

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DBA boligudfordring - babyhjørne i stuen