Opladning...

Æble Brombær kage med crumble

08104060507

I søndags kastede jeg mig ud i et forsøg.. Min fryser har maven fuld af brombær, som mine forældre plukkede til mig i sommers.
Jeg tænkte at min mor kunne trænge til lidt energi og da vi havde en aftale med dem om at drengene og jeg kom forbi for at se morfars “hul i hovedet”, så var det jo perfekt timing at få en kage i ovnen – igen 😉

Jeg tog udgangspunkt i denne lækre æblekage opskrift. Tilføjede en god portion brombær og vupti – en lækkerskøn, luftig, syrligsød eftermiddagslækkerbisken. Uhm!
Og så smager den lidt af sommer og det er da ikke de værste minder at få på tungen vel?

Som lovet i går, får I opskriften her. Den er godkendt herfra, både af voksne og børn 😉

Det skal du bruge

Til kagen
3 små eller 2 store æbler (gerne danske, økologiske)
Ca. 350 gr. brombær – friske eller frosne
1/2 spsk. sukker
1 tsk. vanillepulver
1 spsk. citronsaft
2 æg
125 gr. smør
90 gr. sukker
180 gr. mel
1 tsk. bagepulver
50 gr. marcipan
1,25 dl. mælk

Til crumblen
35 gr. smør
35 gr. sukker
60 gr. havregryn
1 tsk vanillepulver
20 gr. marcipan

Tilbehør
Creme Fraiche, flødeskum, skyr eller lignende, evt. rørt op med lidt vanillepulver

Sådan gør du

Hvis du skal bruge frosne brombær skal de op af fryseren som det første. Hvis du bruger friske springer du bare videre til næste punkt nu 🙂
Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Bland æblebådene med sukker (1/2 spsk), vanillepulver og citronsaft (så undgår man, de bliver brune) og stil dem til side, mens du laver dejen
Tænd ovnen på 175 grader varmluft, klips et stykke bagepapir fast i bunden af en lille springform (ca. 21 cm) og smør kanterne med smør
Pisk smør og sukker godt sammen. Riv marcipanen og bland det godt sammen med smør og sukker. Pisk et æg i ad gangen og sørg for at det er rørt godt ud før du tilsætter det næste. Bland mel og bagepulver i en skål og rør det i kagemassen skiftevis med mælken. Pisk det hele godt sammen til en ensartet og luftig masse. Pisk gerne et par minutters tid.
Hæld ca. 2/3 af dejen op i springformen og fordel det jævnt. Læg æblebådene tæt rundt i hele kanten og læg brombær i midten. Fordel det sidste dej oven på frugten. Læg brombær i et pænt lag ovenpå.
Så skal crumblen laves. Smuldr alle ingredienser sammen til en masse a la revet ost. Fordel crumblen oven på det øverste lag bær.
Sæt kagen i ovnen i ca. 60 minutter til den er gennembagt og gylden
Servér (gerne lun) med flødeskum, creme fraiche eller lignende on the side.
Den smager for øvrigt også skønt dagen derpå 🙂
Velbekomme og rigtig skøn onsdag til jer alle.
Her står den, udover arbejde, på 1. jordemoderbesøg, som jeg er meget spændt på 🙂
   

3 kommentarer

  • Ines

    Jeg kunne godt have ønsket der var lidt billeder under bagningen – men den smagte virkelig dejlig 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristrún Lind

    super lækker og luftig, min go to crumble opskrift 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Ih hvor dejligt at høre. Tror også, jeg snart må bage den igen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opladning...