Efterårstegn

Nem, lækker Chokoladekage med banan

34567

Min økopusher har sørme stadig lækre, saftige danske jordbær til salg. Smagen af sommer i slutningen af september er nu ikke at kimse af! Uhm

Men de fortjener jo at blive nydt i selskab med andet godt, så jeg forsøgte mig forleden med en opdateret udgave af yndlingschokoladekagen herhjemme. Jeg havde et par bananer liggende der snart havde sidste udkald, så de kom med i dejen. Det bliver nok ikke sidste gang 😉

Nu er lørdagen godt i gang og derfor tænkte jeg, det var på sin plads at dele opskriften, for den vil være perfekt på ethvert weekend-eftermiddags-hygge-kaffe-bord. Den er lækker, svampet og byder på små overraskelser undervejs, i form af store stykker chokolade, der giver lidt bid.

Den er temmelig let at lave, så det er bare at gå i krig 😉

Du skal bruge. 

150 gr. smør
150 gr. sukker
150 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 æg
3 spsk kakaopulver
4 spsk kogt vand
100 gr. mørk chokolade
2 modne bananer

Glasur:
75 gr. mørk chokolade
75 gr. flormelis
50 gr. smør
2 spsk. mælk

Evt. pynt; kokos, frysetørrede bær, hakkede nødder eller andet

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smelt smør i en gryde og lad det afkøle mens du går videre. Kog lidt vand i en elkedel. Kom sukker, mel og bagepulver i en skål og rør det sammen med en ske. Rør derefter smørret i. Tilsæt æggene og rør dejen ensartet. Bland kakao og kogt vand i en lille skål og sørg for at røre kakaoen helt ud i vandet. Rør det derefter i dejen og sørg for at få det fordelt overalt, så der ikke er lyse klumper af dej rundt omkring. Hak chokoladen groft, mos bananerne og vend det i dejen. Hæld dejen op i en springform foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 minutter. Den må endelig ikke få for meget. Tjek med en pind om den er færdig. Der må ikke sidde dej på pinden men vær opmærksom på at du evt. kan have ramt et stykke af den grofthakkede chokolade, hvis det bare er det der sidder på pinden er kagen færdig 🙂

Imens kagen er i ovnen laves glasuren. Alle ingredienser varmes langsomt op i en gryde. Rør glasuren glat og skinnende.

Tag kagen ud af ovnen, hæld glasuren over, pynt evt. med tørrede bær, kokos, hakkede nødder eller andet lækkert og lad den afkøle helt før du tager den ud af formen.

Tip! Hvis du ikke er så meget for banan i kage eller bare ikke lige har nogen på lager, kan de sagtens udelades.

Kagen smager også skønt dagen efter!

Bon appetit og rigtig god weekend!

   

14 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårstegn