En Eucerin vinder

Hjemmelavet pasta med laks og grønt

Jeg har i lang tid haft lyst til at forsøge mig med at lave min egen pasta, men altid tænkt at det var en lang og besværlig proces. Og som næsten ville være umulig uden en pastamaskine, som jeg ikke lige har lyst til at investere i. 
Men en eftermiddag for et par uger siden var viljen til at forsøge så stærk, at jeg gik i gang. 
Og til min store overraskelse viste det sig at være lige til, også uden en pastamaskine, og det smagte virkelig skønt. 
De 3 drenge sendte mange roser efter det, men de er nu også søde til at komplimentere min mad 🙂
Jeg serverede pastaen med grøntsager fra haven, hjemmelavede laksedeller a la dem her, parmesanflager og en lækker, tyk tomatsovs, lavet af en dåse hakkede tomater der får lov at småsimre i en gryde i 30-40 minutter med en masse krydderier i. 
Jeg skrev fremgangsmåden ned undervejs og den kommer her, hvis du også skulle få lyst til at kaste dig ud i det 🙂 
Til 4-6 sultne maver
Du skal bruge 
100 gr. fuldkornsdurummel
400 gr. durummel
100 gr. tipo 00 hvedemel
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1/2 dl vand + lidt extra måske
4 æg
salt til kogningen
Sådan gør du
Bland de 3 gange mel sammen i en stor skål. Rør æg, citronsaft, vand og olie i. Saml dejen med hænderne. Hvis den er for klistret tilsættes en smule mere mel. Er den for tør tilsættes lidt mere vand. 
Del dejen i 4 stykker, så er den nemmere at rulle ud. 
Rul hvert stykke ud så tyndt som muligt og skær den i strimler på den størrelse du nu har lyst til. 
Drys lidt mel ud på et rent viskestykke og læg strimlerne herpå. 
Fyld en stor gryde med vand og bring det i kog. Tilsæt salt, til vandet er godt saltet. Put pastaen i vandet og lad det koge til det er al dente. Alt efter størrelsen på strimlerne kan det være fra 3-15 minutter. Du kan evt. hive en strimmel op undervejs og tjekke om den har den konsistens du gerne vil have. 
Nogen kan lidt pastaen med bid, mine drenge foretrækker at den er kogt godt igennem…
Dræn vandet fra pastaen og servér sammen med det du synes. 
En god gang bolognese vil også egne sig fremragende 🙂
Der var lidt pasta til overs fra aftensmaden. Jeg gemte det i en skål i køleskabet og brugte det koldt i en (pasta)salat dagen efter sammen med masser af lækre grøntsager. Det var også et hit på vores middagsbord!
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En Eucerin vinder