Hygge, kameler og smil i øjnene

Rabarberis

I søndags kastede jeg mig ud i (endnu) et dessertforsøg med rabarber.
Det er jo med at få dem brugt, når nu haven pisker dem op af jorden.
Denne gang blev det til rabarberis.
Måske ikke den mest oplagte kombination, men herhjemme er vi vilde med både is og rabarber, så hvorfor egentlig ikke forsøge at kombinere de to? :o)

Derudover bagte jeg nogle små “fuglereder” af marengs og serverede isen ovenpå med ribs omkring. Lækker kombination af sødt og syrligt.
Og at dømme på tallerknerne, der stod tomme tilbage kort efter servering, så vil jeg sige det var en succes.

Hvis du vil gøre mig forsøget efter kommer her min fremgangsmåde:

Du skal bruge: 
Til rabarberkompot:
200 gr rabarber
1/2 tsk nonoxal (kan undlades)
1/2 tsk vanillepulver
2 spsk sukker
1 spsk vand

Til is:
70 gr sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk vanillepulver
1/4 l fløde
1,5 dl mælk
rabarberkompot lavet af ovenstående

Marengsbundene er lavet efter denne pavlova opskrift. Jeg har dog udeladt marcipan, chokolade og nødder i marengsen, så den er lettere at sprøjte ud i små portioner. I stedet hældte jeg smeltet chokolade over bundene da de var færdigbagt.

Sådan gør du:
Skyl og skær rabarber i små stykker. Put dem i en gryde sammen med nonoxal, vanillepulver, sukker og vand og kog det i ca. 10 minutter til rabarberstykkerne er møre. Hæld det i en skål og sæt det på køl.
Når rabarberkompotten er kold kan du lave isen.
Pisk æggeblommer, sukker, vanille og fløde til let skum. Vend mælk og rabarberkompot i skummet med en dejskraber.
Hæld massen i en ismaskine og kør det til is.
Jeg er ret sikker på at det også kan hældes i et fad og sættes i fryseren til det er is, men denne version har jeg ikke afprøvet selv.

Kan sagtens nydes for sig selv, men vil helt sikkert også være et hit i vafler eller med bær on the side.

Nu er der bare tilbage at krydse fingre for en varm juli, så jeg har en undskyldning for at lave is i massevis :o)

Rigtig god tirsdag til jer alle

P.S. Hvis du er mere til de “almindelige” slags is som bananis, lakridsis, jordbæris eller daimis kan du se mine versioner lige her

2 kommentarer

  • Liv Aaboe-Jacobsen

    Hej Pernille
    Jeg har planer om at lave din islagkage med nøddebunde og tænkte, at komme denne rabarberis i det ene lag. Vil du tro, at mængden passer nogenlunde til er lag eller?

    Jeg glæder mig allerede til at smage den ☺

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Liv
      Uh, det lyder som en lækker kombi. Måske jeg snart skulle forsøge med det samme 🙂
      Ja, jeg tænker, der er nok til et lag – måske endda lidt i overskud, alt efter hvor tykt et lag du går efter 😉
      God fornøjelse!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hygge, kameler og smil i øjnene