Giv et godt råd videre - vind 4 billetter til Legoland

Min nyfundne kærlighed..

Jeg havde nok ikke lige regnet med at jeg skulle blive havefreak, men heldigvis kan man ikke forudsige alt!
Haven er ikke så tit nævnt her på bloggen, men i dag har den fået et helt indlæg tilegnet sig, for jeg har lyst til at fortælle lidt om min nyfundne kærlighed, der giver mig så meget glæde hver dag!

Sidste år byggede vi tre højbede i lærketræ for at se om de grønne fingre ville vokse frem i takt med planterne. Det gjorde de sørme!
I år har vi været “nødt til” at udvide samlingen med to højbede mere, og havde der været plads til flere havde jeg ikke tøvet et øjeblik!

Vi har derudover plantet masser af bærbuske der allerede skyder som vilde krabater og nyder at vi har fået vores pæretræ på ret køl igen. Sidste år kom der 1 pære på træet og den smagte eventyrligt, så vi ser frem til mange flere i år :o)
Vores to æbletræer blomster smukt og kastanjetræet drysser hvidt sommersne over hele græsplænen.
Desserterne gror lystigt i højbedene; rabarber, jordbær og skovjordbær i fuldt flor.
Gulerødder, ærter, porrer, salat og krydderurter pibler frem og strækker sig mod himlen, højere og højere for hver dag.

For tiden tager jeg en runde i haven hver dag, for der sker noget derude hele tiden.
Jeg havde ikke troet at det kunne give sådan en ro.. Jeg stornyder de rene linjer, de lige rækker, duften, ja det hele!

På sin vis burde det måske ikke komme bag på mig at jeg ville ELSKE selv at kunne levere grønt til madlavningen, for jeg elsker jo virkelig at stå i køkkenet – og økologi..
Jeg havde måske frygtet at det ville kræve en helt masse arbejde og at det ville tage al min tid, men i stedet nyder jeg de små pauser når jeg går og nusser lidt ude i haven, specielt når det er sammen med mine tre drenge <3

Sidste år nød vi alle, at drengene kunne gå direkte ud i haven om eftermiddagen og hive en gulerod op som eftermiddagssnack – og når crumbletrangen var ustyrlig kunne nogle rabarber eller jordbær hentes ind. Mums
Jeg glæder mig til sommeren for alvor rammer os!

De fine fodboldmål byggede Anders sidste år og de bliver flittigt brugt hver eneste dag.
Det er altså virkelig fedt med et paradis lige uden for døren – kan I mærke min latterligt vilde entusiasme? Jeg er helt ekstatisk :o)

Rigtig god onsdag til jer alle.
Jeg glæder mig til en fridag i morgen :o)

42 kommentarer

 • Meld dig ind i “Danmark” så er dine børn også forsikret gratis og man får tilskud til medicin, tandlæge, kiropraktor og meget andet for sig selv og ungerne…

  (Sendminmusik@hotmail.com)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hav altid plaster i skabet og is i fryseren så kommer man langt med de små pus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ohh yes, man kan altså godt være lidt træt af alt det smøren ind i solcreme hver morgen (og jeg har endda kun et barn at smøre ind), men man må for guds skyld ikke springe over. Det er simpelthen så vigtigt!

  Et af mine gode råd i flere sammenhænge er “lidt men godt”. Om det så handler om tøj, mad eller noget helt andet, så tænker jeg ofte “lidt men godt”. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg vil give et råd videre, som jeg for nylig fik af en kollega og som jeg har tænkt meget over siden. Hun sagde at det bedste man kunne gøre for sine børn var “at fylde dem op”. Fylde dem op med kærlighed og nærhed. Hun havde for nylig mistet sin mor, og fortalte at hun var fyldt op, og derfor havde tabet været mindre, da hun havde fået det hun havde brug for og ikke manglede noget. Det lyder måske helt banalt og som en selvfølge at fylde vores børn op med “os”, men efter kontorsnakken, har jeg kysset og nusset lidt mere og nok også lyttet lidt mere opmærksomt:)
  Mvh Maria, kompleksfunktionsteori@hotmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine børn havde svært ved at sluge piller, men så fik jeg det råd at de skulle drikke med sugerør og så ville pillen automatisk ryge med ned, det hjalp virkelig så nu har de ingen problemer med det .
  briananette@gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hmmm et godt råd 🙂

  Jeg har tit mine unger til at hjælpe med at lave mad – jeg kan mærke at lige så snart de selv har været med til at lave mad, så smager de gerne på det hele 🙂 Jeg håber også at det kan give dem lidt med i kufferten til de skal ud i den store verden 🙂

  Så skal der bare krydses fingre for ungerne har ikke snakket om andet end LegoLand siden vi var der i sommers 🙂

  Vh
  Camilla (følger på IG, FB & bloglovin)
  camilla_hovej@hotmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Da jeg blev mor, var jeg noget usikker på alle de ting, jeg havde hørt om småbørn og: feberkramper, rugbrødsmadder der kom galt i halsen, skovflåt, indtagelse af farlige kemikalier osv. osv. osv. Jeg valgte derfor at melde mig til et småbørns første hjælps kursus (udbydes fx af Falck og røde kors). Og det var en rigtig god beslutning, for jeg fik indsigt i alle de farer, der lurer i dagligdagen, men vigtigst hvordan jeg skulle tackle dem. Det gav mig en kæmpe ro at vide, hvordan jeg skulle agere, hvis ulykken var ude. Det har den 7-9-13 ikke været.
  Brit

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Møller

  Nyder lige godt af alle andres råd 🙂

  Maria // mariamoeller@live.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Med huset fuld af drengebørn er sår, hudafskrabninger og skrammer (nærmest) hverdagskost herhjemme.
  Mit gode råd til behandling af disse vil være at bade/rense såret i sæbevand dagligt, og så masser af luft til det bagefter.
  Ikke noget med renseservietter/klorhexidin med efterfølgende indkapsling i plaster. Det går så meget hurtigere med sæbe og luft. Og infektioner er yderst sjældne.
  Det var mit lille besyv til store og små, nu hvor sommeren er kommet og knæ og albuer er pakket ud af vinterhiet.

  Rigtig god sommer – og Legolandbilletter vil blive modtaget med jubelscener herhjemme 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fin give away!

  Mit råd må være, at leve mens man gør det og elsk mens du tør det…! Det ramte mig, da min svigerfar pludselig døde inden han blev 60…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Et råd til en svær situation er det vist ikke, men ret smart alligevel synes jeg 😉 Så hvis du laver en lækker guacamole så lad stenen lægge i skålen hvori du serverer guacamolen, så holder den sig grøn meget længere og bliver ikke kedelig og brun at se på. Et skvæt citron kan hjælpe yderligere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Mit bedste råd er at finde balancen med at være løve-mor og lade sine børn gøre sine egne nogen gange dyre erfaringer. En stresset eftermiddag hvor hverdagens hamsterhjul havde overtaget styringen af mit blodtryk, sagde mine 2 skønne unger ” Mor, hvorfor siger du altid NEJ” når vi spørger om noget……den gik lige i hjertet og jeg fik en klump i halsen. Hvorfor er det lige at vi stresser rundt for at nå det hele på den halve tid når ungerne bare vil have lov til tage det som det kommer. 1/2 time senere råber de at de cykler en tur, jeg opdagede at de var drønet afsted uden cykelhjem, og skulle liiige til at råbe “NEJ” !! Jeg gjorde det ikke og var faktisk en smule stolt over ikke at være den formanene mor med alle hendes regler…..10 minutter senere lå lille Signe på 5 år med hovedet som støddæmper i sten og grus. Blod, sår og skrig og gråd – og et stort varigt ar til minde – av, det skar dobbelt i hjertet at jeg ikke havde råbt efter dem……
  KH Heidi
  mail: jhsedlacek@gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  en spændende giveaway og vil elske at tage familien med og nyde dagen sammen.
  Et godt råd er elsk og nyd dine børn og opdrag dem, der er intet der kan erstattet dem. de er og bliver guldet. har 4 og mistet en, så man er mere påpasselig også selvom pigen der gik tidligt bort efter nogen dage på sygehuset.
  knus
  Jane@team-tvede.eu

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Et godt råd herfra, er at deltage i konkurrencer, hvor man rent faktisk skal bidrage med noget, frem for bare at like eller lignende. F. eks. denne konkurrence, hvor man skal give et godt råd. Her i konkurrencen er antallet af deltagere klart lavere end den plejer at være 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke dog en skøn giveaway du har!. Jeg læser ofte dine skønne og ærlige indlæg med stor fornøjelse.! Mit bedste råd er: Hvis dit barn har ondt i maven og du ikke har en varmedunk så hæld varm vand i en frysepose bind en knude og put endnu en frysepose uden om som sikring.. varme lindrer mavesmerter og det er et ganske anvendeligt trick hvis situationen skulle opstå.

  Missmightystar@hotmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Begge mine unger er forsikrede – det blev de da de var 3 måneder gamle og mor kom lidt ud af barselsboblen.
  Heldigvis har der aldrig været noget med dem – andet end den store er begyndt at tumle rigtig meget og dertil hører jo asfalteksemen. 🙂 Og den der frygtelige følelse at der sker dem noget – den er rædselsfuld. Filippa gik en dag ved siden af barnevognen og holder ved, og så skal vi på legepladsen på den anden side – hun slipper bare og løber direkte over vejen.. Den der følelse af direkte panik… HELDIGVIS kom der ingen biler lige på det tidspunkt.. Åh, får helt ondt i maven over det endnu – hvad der kunne være sket med min lille pige.. Der var det virkelig svært ikke bare at råbe panisk af hende. Men det havde hun jo nok ikke fået noget ud af. Små korte snakke, og siden har hun ikke gjort det.. men holder også ekstra fast i hende..
  Mit bedste råd: Køb en kæmpe papkasse. Kan ofte fås billigt på kartonlagre eller Ikea-lignede steder. Tag malingrester, ud på en plet på græsplænen sammen med ungerne – og så i gang med at male. Efterfølgende skæres der lige et par vinduer og en dør – og vupti – et legehus som kan tages med ind og leges med i stuen på de regnfulde dage – og så holder det så længe det nu kan.

  trinsling@gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Opdrag dine børn, så de bliver elskelige for andre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øhj en lækker give away 🙂 Årh det stakkels lille Sigurd-pus der ligger der på sofaen !

  Mit råd er : Vær tro mod dig selv – det kommer du længst med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi bor i lejlighed. Godt nok kun i stuen, men det er en høj stueetage. Og det bedste råd, jeg har fået længe, er at ‘låse’ vinduerne med plastikstrips, så børnene ikke kan åbne dem. Det er genialt! Vi kan stadig åbne de øverste vinduer, som de ikke kan nå, og vi slipper for at gå og frygte, at de åbner vinduerne og falder ud, takket være en løsning, som kan gøres om med en saks. Skønt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Det vil jeg gerne vinde!!!! Har aldrig været i Legoland, heller ikke mine børn. Kan se flere har skrevet det men mit råd er også lyt til din mavefornemmelse/intuition hvis du fx mistænker noget er galt med dit barn. Og i disse tider hvor vi konstant er online, prøv at være offline i en længere periode og bare oplev nærvær med dit barn/børn, det er lykke. Hilsen Maria_Frederiksen (på instagram) (missesf@hotmail.com)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en fin give away 😜
  Mit bedste råd – som jeg lever efter, fik jeg af min tidligere leder. Vi kom til at snakke om forelskelse, også når man var godt og havde børn – meget tabu! Hun kiggede på mig og sagde: ” jeg tror på at man bliver forelsket mange mange gange i sit liv. Og det er der ikke noget galt i. Du kan ikke selv nedstemme hvem du bliver forelsket i, men du bestemmer selv hvem du vil leve sammen med 💕💞

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Saltvand til fx øjenbadning eller næsedrypning er pænt dyrt – Lav dit eget fysiologiske saltvand ved at koge 1 l vand sammen med 1 spsk salt. Du kan gemme det et døgns tid eller to i en lille lukket beholder i køleskabet, såfremt at det ikke bliver forurenet.
  Forsikringer til børn er så vigtigt! Vores tre børn er alle forsikret. Heldigvis har vi ikke haft brug for dem endnu. Eller jo – Der er anmeldt tandskader på to af børnene, hvis der skulle blive noget med de blivende tænder.
  m_hoej20(ad)yahoo.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyt til dit instinkt/mavefornemmelse (you name it)… Det går man som oftest ikke helt galt i byen med

  Arliana.Swann (a) gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puds teaktræs møbler med rapsolie. Billigt miljø venligt og det bliver rigtig godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhhh en skøn præmie.

  For 14 dage siden faldt jeg helt tilfældigt i snak med en ældre kvinde , da jeg handlede i Rema1000.
  Det viste sig hun var 90 år gammel, bor selv i en stor lejlighed, laver selv mad og får ingen hjælp overhovedet.
  Hun fortalte at hun indtil sin mands død, avde levet i skyggen af manden.
  Så fra hun var 80 – 90 år havde hun rejst Europa rundt. Hold da op en sej kvinde, som jeg virkelig beundre.
  Inden vores tilfældige møde skiltes tog hun kærligt, men bestemt om min arm og sagde ” Husk at leve og nyde livet hverdag, det har jeg ikke gjort”
  De ord har sat sig som mit livs motto og er mit bedste råd ” Husk at leve og nyde livet hver dag” 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Legoland er det ultimative sted for min dreng der bare elsker LEGO. Han ville stor elske at komme afsted. Mit råd er et fantastisk husråd til når mikroovnen skal rengøres. Vi bruger den til rigtig meget. Alt fra varme flaske til at stege bacon. Så den skal altså gøres godt rent. Kom en skål med halv eddike halv vand ind i ovnen. Sæt den på max i 10 min og tør så af med en våd klud. Vupti… Ren som ny 👍😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Legoland og LEGO er også sikre hits herhjemme hos os. Et af mine bedste råd er sådan et allround råd. Lyt til din mavefornemmelse i alle situationer, lige fra sygebørn til hvad der føles rigtig når de store valg skal træffes. – Ruth (ruthszoeke@gmail.com)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg tror mit bedste råd nå være at turde mærke efter helt ned i maven. Og huske på man er en fantastisk mor. louise_olsen_@jubii.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Nærvær

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • eva

  Min mor gav såmen mig det bedste råd da jeg selv blev mor og alle bekymringerne kom væltende. For tænk du hvis…
  “Tag én dag af gangen”
  Hun havde lært det på den hårde måde som kun 25 at stå med to små børn og være blevet forladt af sin mand. Hun havde fuldtidsjob og ejede kun en gl cykel som hun skulle transportere de to drenge i børnehave på. Og vi taler altså om at være enlig mor til to i 1950erne. Så mit bedste råd er selvfølgelig “Tag én dag af gangen” ♡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altid vaskepulver (til håndvask) med i kufferten, så kan det ikke gå helt galt ;o). Legoland er også et hit herhjemme – og med en sommer i Danmark ville billetterne helt sikkert være et hit ved drengene!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pia sroka

  Et godt råd mod øjenbetændelse,er camillete,det tager den værste kløe,det ville være dejligt med en tur til legoland hele familien.
  piastulle@hotmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Mit bedste råd er at familien samles om minimum et måltid om dagen. Gennem hele opvækst stræbte mine forældre efter, at hele familien (min mor, far, storesøster, lillebror og jeg) samledes til aftensmaden hver dag – selvfølgelig var der dage, hvor det ikke lykkes, men jeg husker det som det skete hver dag. Det er sådan en god måde at høre om alles dag – børn såvel som voksne – og bare nyde at være sammen. Jeg ved, at det kan være svært med to fuldtidsstillinger, men jeg mener virkelig, det er noget, man som forælder bør stræbe efter.

  Jeg har ikke selv børn endnu (jeg er kun lige fyldt 20), men ved allerede, at jeg selv vil indføre dette i min (kommende) familie. Jeg arbejder lige nu som ung i huset og her er mor og far så godt som aldrig hjemme samtidig mens børnene stadig er vågne, og det påvirker i høj grad børnene…

  Desuden vil jeg lige takke dig for en rigtig god blog, som jeg nyder at læse – også selvom jeg altså endnu ikke selv har stiftet familie :o) Dog er jeg blevet en smule skruk gennem mit år som ung i huset, intet slår kærligheden man kan få fra sådanne små størrelser

  De bedste hilsener, Marlene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Et godt råd: oksegaldesæne kan fjerne ALT! Også blod og afføring og græs osv.
  Håber jeg vinder billetterne til Legoland -min søn har ønsket sig det i flere år, men stadig ikke været der. Nu er han 5 og heeeelt klar!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker Legoland!!!! Der vil vi gerne hen igen. 😊 Et godt råd til små babyer. Brug vatrondeller når de små babynumser skal vaskes. De er super bløde og lette at vaske med. Skal man på tur kan man bare fugte dem inden afgang og putte dem i en pose/boks, så er de klar til brug

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Sikke en flot præmie, sådan en legolandstur kan være en stor økonomisk belastning for mange familier..
  Mit gode råd har vi brugt i mange år, og den er direkte stjålet fra Karla filmen, mener jeg det er.
  Hver aften når vi spiser, skal vi alle komme med 3 gode og en dårlig ting fra dagen. Så får vi vendt mange af de ting der er sket, og den dårlige ting fylder som regl ikke mere i vores hoveder når den er snakket igennem.
  Mange hilsner
  Lovisen
  louiset.dk@gmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iih sikke en fin Give Away.. Mit gode råd er at man altid har en av av pose i fryseren.. Den er lavet af en pose med brunt sæbe i.. Så den nemt kan formes efter stedet den skal bruges…Og så har jeg lavet et betræk i håndklæde stof som kan tages af og vaskes.. Vi bruger av av posten når Ida eller Ludvig er faldet og slået hovedet ben arme osv..lille nemt råd som hjælper når det gør ondt eller formindsker hævelsen efter fald

  Ida og Ludvig ville elske en tur i LEGO land og de har faktisk deres første tur til gode..

  Knus fra Maria // morogco.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har et godt råd om chokolade – vigtigt!

  Put ikke chokoladen i køleskabet – luftfugtigheden er høj i et køleskab, og høj luftfugtighed betyder, at sukkeret i chokoladen nemmere udskilles. Udskilt sukker giver chokoladen et hvidligt skær.

  hersom@mil.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Giv et godt råd videre - vind 4 billetter til Legoland