Mors dag inspiration og tanker omkring det

Den du ved nok kage – opskrift

På sådan en grå og regnfuld onsdag må det da være på sin plads med lidt kage, eller hvad siger I?

Denne kage, med det mundrette navn “Den du ved nok”, går altid rent hjem. Lækker og luftig med den lækreste glasur ovenpå.
På inden måde en fancy kage, men den vinder altså point på smagen hvis du spørger mig (og alle dem jeg har serveret den for)
Da jeg lavede den til mine kollegaer for ikke så længe siden efterspurgte flere opskriften, og den kommer her :o)

Du skal bruge:
250 gr. sukker
2 æg
225 gr. hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
2 spsk kakao
1 3/4 dl mælk
150 gr. smeltet, afkølet smør

Glasur:
75 gr. smør
3 spsk kold kaffe
1 spsk. kakao
140 gr. flormelis
50 gr. kokosmel

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Pisk æg og sukker godt med en elpisker. Bland de tørre ting i en anden skål.
Smelt smørret og lad det afkøle inden du blander mælken i.
Si melblandingen i æggemassen og vend det godt men forsigtigt rundt med en dejskraber, så massen forbliver luftig.
Rør mælke/smørblandingen i til sidst.
Beklæd en springform eller lille brandepande med bagepapir. Hæld dejen op i og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter – tjek med en strikkepind i midten af kagen, kommer den op uden dej på er kagen færdig.
Imens kagen er i ovnen laves glasuren.
Smelt alle ingredienserne sammen i en gryde ved svag varme. Rør godt rundt i massen.
Når kagen er afkølet en smule hældes glasuren over

Og så er den klar til eftermiddagshygge, kollegaforkælelse, legepladssjov, picnictur, klassekage, bare-fordi-kageslabberas eller..

Rigtig god onsdag

P.S. Husk at det er i morgen jeg trækker to heldige vindere af læskende lækkerier. Hvis du skal nå at være med er det lige her det foregår

   

32 kommentarer

  • Dollar

    Hvor stor en springform har du brugt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Didde

    Hvor mange personer vil du gætte på at opskriften rækker til? 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hmm, det er altid svært at svare helt på, for det afhænger selvfølgelig af folks kagemaver, men der er ihvertfald til 10-12 store stykker og en del flere, hvis det er ’små’ firkanter til f.eks. et klassearrangement eller et kagebord hvor der er flere end én kage
      God fornøjelse med bagning 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søs

    Hvor meget skal man fordoble hvis det skal være en bradepande?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ina Andersen.

    Kan man undlade kaffen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Ja, det kan du godt. Men jeg synes nu ikke det er fordi det giver decideret kaffesmag 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanne

    Øv øv :(! Nu har kagen stået i ovnen i 25 minutter og er stadig komplet flydende indeni :/
    Hvad kan jeg have gjort fejl?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hmm godt spørgsmål…. Du kan ihvertfald starte med at lade den bage længere, måske din ovn ikke varmer så meget som min?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria

      Jeg kan se, at der står 13/4 dl mælk.

      Skal det måske være 3/4 dl?

      Måske det også er derfor, at en har haft en kage, der ikke kunne blive bagt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Det skal være 1 dl og 3/4 dl mælk. Altså 1,75 dl, skrevet på en anden måde 🙂
      Rigtig god aften til dig

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hvilken str. Er din springform? Synes ikke jeg kunne se det nogle steder.. men det kan jo godt være jeg har set mig blind på det ^^

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Mums elsker den kage men har aldrig selv fået den bagt.
    Har fødselsdag på tirsdag, så nu skal den prøves af på kollegaerne.
    Hvor mange personer rækker din opskrift til?
    Tænker at jeg vil lave en bradepande nemlig.

    Mvh Ditte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Det er også en favorit herhjemme 🙂
      Jeg vil tro den ihvertfald rækker til 10-12 når jeg bager den i en springform. Det afhænger selvfølgelig af størrelsen på stykkerne. Til 10-12 personer er der kage så man kan få et okay stort stykke 🙂
      Rigtig god fødselsdag

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Tak for skøn opskrift – glasuren er mums

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lissy

    De første gange jeg forsøgte med denne lækre kage blev den meget “smuldret” . Jeg brugte altid røremaskine til hele processen.Nu pisker jeg kun æg og sukker meget luftigt og resten vendes forsigtigt i, skiftevis tørt og vådt. Bager ikke med varmluft men alm. Ovn 200 grader. Nu bliver den bare rigtig god

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Ja det er vigtigt ikke at piske det hele sammen, ligesom jeg har skrevet i opskriften, er det vigtigt at sørge for at vende mel m.m. forsigtigt i 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan se det er helt samme opskrift som jeg har :0) Jeg har bagt den med succes i over 15 år og den er altid blevet perfekt :0)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eiii hvor du frister…og jeg bør jo ikke, vil så gerne tage et par kilo… Men mon ikke der kommer en anledning på et tidspunkt, opskriften er i hvert fald gemt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums den ser lækker ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er bare en evig klassiker, og med god grund – yum.

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den kage er også altid et hit hjemme hos os 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Her hos os hedder den “Guf-guf-kagen” (jeg undlader kaffen)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

    Elsker kagen. Men selvom jeg egentlig er ret ferm til at bage kikser ‘den der du ved nok’ hver evig eneste gang. Hrmpf!
    Måske skulle jeg teste din opskrift :-).
    Men ikke i dag, for i går bagte jeg en kæmpe portion kæmpecookies, så dem dykker jeg ned i i dag ;-).

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mors dag inspiration og tanker omkring det