Kræft update - Når morfar er syg

En sikker (og alt for nem) dessertforkælelse

I onsdags fik jeg lyst til (læs: behov for) at lave en lækker dessert og lege at vi voksne også havde vinterferie – eller ihvertfald fejre at weekenden var tættere på en den var i tirsdags :o)

Jeg havde nogle æggehvider i køleskabet der snart var overdue, så det blev med dem som udgangspunkt at jeg gik i sving.
Det endte med at blive til en nødde/marcipan/marengsbund med flødeskum og bananer på toppen.
Mums altså, det er bare en sikker vinder hos mine smagsløg og når det skal gå lidt stærkt
Det smarte er at bunden fint kan laves dagen i forvejen eller fryses ned. Den færdige kage smager også fuldstændig fabelagtigt dagen derpå (hvis altså den overlever i køleskabet så længe :o))

Jeg har før lavet en lignende bund, den kan du se her i en sommerversion.
Denne gang tilføjede jeg lidt flere æggehvider og marcipan, men det blev den nu ikke ringere af..
Flere har efterspurgt opskriften på Instagram (@mormedmegetmere) og jeg vil da skynde mig at dele den med Jer, den vil jo klart gøre sig godt som en weekenddessert også :o)

Du skal bruge:
4 1/2 æggehvider (det passer med 3 bægre af den slags jeg køber)
150 gr. flormelis
150 gr. mandler (skift gerne nogle af mandlerne ud med hasselnødder)
40 gr. marcipan
15 + 15 gr. god mørk chokolade
1/4 l. piskefløde
Frugt (f.eks. 2 bananer som på billedet)

Sådan gør du: 
Blend nødderne til mel, enten i en blender, minihakker, foodprocesser eller med en stavblender.
Bland flormelis og mandelmel godt sammen.
Tænd ovnen på 175 grader (ikke varmluft)
Klips et ark bagepapir fast i bunden af en springform. Hvis ikke den har slip-let sider er det en god idé at smøre siderne med lidt smør og drysse med sukker
Pisk hviderne helt stive og vend derefter mandel/flormelismassen forsigtigt i, lidt ad gangen. Hak chokoladen, riv marcipanen og vend det i dejen.
Fyld dejen i springformen og sæt den i ovnen i ca. 35-40 minutter alt efter størrelsen på din springform. Når den er flot gylden ovenpå er den færdig.
Tag bunden ud af ovnen og lad den afkøle i formen.
Pisk flødeskum, smør det ud ovenpå og drys med det du har lyst til eller har i frugtskålen. Kiwi, banan, jordbær, blåbær, brombær, fersken, ananas – kun fantasien sætter grænsen :o)
Hak derefter lidt chokolade og drys ud over frugten
Mums :o)

Rigtig god weekend til Jer alle

13 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kræft update - Når morfar er syg