Æfterårsmad som Æble Ælsker

Morfarkærlighed & en vinder

Når ens morfar, som man som regel ser flere gange om ugen, får kræft og har det skidt, så lægger man mærke til det, både når man er 2 og 5 år
Vi har derfor ikke tøvet med at snakke med William og Sigurd om det, at morfar er syg. Ikke sådan i detaljer, men de har f.eks. besøgt ham på sygehuset. Både fordi de havde svært ved at undvære ham og forstå at han ikke var hjemme hos mormor og for morfars skyld, fordi sådan nogle størrelser bare er så livsbekræftende på en måde som vi andre ikke helt kan hamle op med..

William har mærket på morfars klips i maven og i det hele taget været meget interesseret i morfars forløb. Han har spurgt til hvordan det foregår når man skal opereres og jeg er helt sikker på at det har været godt at snakke åbent om det, for jeg kan høre på ham at han gør sig mange tanker og dem får vi vendt sammen.

Forleden satte han sig, helt uopfordret, til at tegne tegninger til morfar. William, der ellers kun tegner når han bliver “bedt” om det i børnehaven… ;o) Men denne mission synes han var vigtig og han var meget ivrig efter at få dem afleveret og forklaret morfar hvad det var han havde tegnet.
Da vi sad og læste godnathistorie en dag sagde han pludselig: “Mor, morfar må gerne få alle mine penge i min sparegris” Så sagde jeg at morfar nok meget hellere ville have et stort knus hvortil William svarer efter en mindre tænkepause: “Han må da få to.. kæmpe”

Jeg har aldrig været i tvivl om at William er en meget følsom og omsorgsfuld dreng, men jeg bliver simpelthen så rørt over al hans empati og tankevirksomhed og det ved jeg at morfar også gør <3 <3

Nå, det hele skal ikke handle om sygdom i dag, jeg har fundet en vinder der kan glæde sin arbejdsplads med lækre snacks. Tak til alle Jer der havde lyst til at lege med.
Vinderen er nr. 31, Pernille, der skrev: “På hele min arbejdsplads er vi ca 130 ansatte, men i min nærmeste gruppe af sekretærer er vi “kun” 13. Halvdelen stort set altid på skrump, så et alternativ til de kedelige mandler de altid eftermiddagssnacker, ville bestemt blive værdsat!”

Vil du sende mig en mail med dit navn, antal personer, adresse til dig selv og til din arbejdsplads?

Rigtig god dag til Jer alle!

9 kommentarer

 • Sødt :0)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • <3 De fanger altså meget mere end vi lige regner med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Børn er dejlig livsbekræftende!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  // Rikke //

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg får helt fugtige øjne ved din fortælling. Børn er så søde, sansende og intuitive. Jeg er sikker på, at det er virkelig godt I snakker åbnet om hvad der sker og følelser. De sanser så meget mere end man tror.

  Jeg er sikker på, at morfar bliver ualmindelig glad for både tegninger og knus – som er givet med stor stor kærlighed.

  Hvor håber jeg da bare at jeres familie kommer godt igennem sygdomsforløbet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kræft er bare en lortesygdom. Undskyld mit franske – men det ER det!! *sur smiley* Blev helt rørt, da jeg læste om din søde dreng og din stakkels far… Hvor er det vidunderligt som børn kan være så gavmilde med alt hvad de ejer og har – uanset om det er cool cash eller varme kram. Og så læste jeg videre og fik et kæmpe chock, for det er jo ganske almindelige MIG der har vundet snack-konkurrencen….!!! Holy cow, hvor spændende….! Sender dig fluks en mail……… :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en fantastisk rørende historie, søde Pernille! Jeg bliver helt varm og hjertet og rørt over hans betænksomhed. Og samtidigt så sender jeg de bedste og varmeste tanker afsted til dig – for efter at have mødt dig ved jeg, hvor sødt et menneske du er:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sådan en fortælling rør mig på mange måder. Jeg har selv lige mistet min mor og var i gennem en lignene omgang med min far for nogle år siden. Det er hårdt, også for børnene, og jeg mener at I gør det helt rigtige ved at snakke med dem om det for de kan jo mærke det og har ikke brug for at man prøver at skjule noget.

  Det er tydeligt at den søde William har brug for at give sin morfar noget (for man har jo brug for at HANDLE ikke sandt og der er så lidt man kan gøre). Jeg synes du skal hjælpe ham med at købe en eller anden lillebitte ting for hans egne penge, jeg tror han ville være pavestolt over at kunne give den til morfar og jeg tror faktisk også at det ville betyde noget for morfar. Knus skal morfar selvfølgelig også have KÆMPE.

  God bedring og mange tanker herfra.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en dejlig og kærlig dreng…. Ihh, det er sødt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh hvor var det bare sødt tænkt og sagt af ham 🙂 Sikke nogle dejlige drenge du har !

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æfterårsmad som Æble Ælsker