Hverdags dit & dat

Kartoffel/gulerodssuppe med hjemmelavet naanbrød

Efterårstid er suppetid, specielt når der er kriller i halsen der skal jages væk..

Gulerødderne pibler frem i højbedene og de skal da bruges, så forleden stod menuen på kartoffel/gulerodssuppe med kalkunbacon og hjemmelavet naanbrød

Rub og stub blev spist, drengene var pjattede med det, så den er klart på genvalg. Derudover er det super simpelt at lave, og det har jo også sine fordele på travle dage.
Hvis det skal være ekstra nemt kan dobbeltportion anbefales, så er der til en anden kold aften hvor maden skal stå på bordet inden du kan nå at sige “kog så..”

Min version af kartoffel/gulerodssuppe kommer her, hvis du også lige står og mangler noget at varme dig på..

Du skal bruge: 
400 gr. kartofler
400 gr. gulerødder
1 løg
40 gr. smør
En sjat fløde (kan udelades)
1 dl mælk
1 l bouillon (jeg bruger den fra Herbamare)
Salt & Peber
Paprika
Chili

Sådan gør du:
Smelt smørret i en stor gryde. Skær løg, kartofler og gulerødder i små stykker og svits i smørret. Tilsæt lidt salt, peber, paprika og chili (alt efter hvor stærk suppen må være, herhjemme kan vi godt lide at den kradser lidt) og lad det småstege med låget på skrå i ca. 10-15 minutter. Rør indimellem
Tilsæt bouillonen og bring det hele i kog. Lad det koge 5-7 minutter til grøntsagerne er møre.
Blend suppen og tilsæt mælk og fløde. Lad suppen koge et minut og servér

Herhjemme er det et hit med lidt sprødt bacon som tilbehør, det er let at lave mens man sørger for suppen, det passer for det meste sig selv på panden :o)

Hvis man, som os, godt kan lide at få lidt brød til suppen kan hjemmelavet naanbrød anbefales. Denne opskrift er super let at lave, ingen hævetid eller lignende og de kan mere eller mindre laves samtidig med at suppen steger og koger

Opskriften giver 8 naanbrød
Det skal du bruge:
1 dl. grahamsspeltmel
3 dl. sigtet speltmel
2 tsk. bagepulver
2 spsk olie (raps eller olivenolie)
1 1/2 dl vand
Salt
Pensles med olie og drysses med krydderier efter smag

Sådan gør du:
Start med at røre mel, salt og bagepulver godt sammen. Tilsæt de våde ingredienser og ælt det hele grundigt sammen. Hvis dejen er klistret tilsættes lidt extra mel
Del dejen i 8 stykker. Varm en pande op med lidt olie på. Rul kuglerne ud til runde naanbrød, ca. 1/2-1 cm tykke
Pensl dem med olivenolie og drys med krydderier, f.eks. chili, salt eller peber.
Steg dem på panden i ca. 10 minutter. Vend dem indimellem. De skal vendes når de begynder at tage lidt farve.

   

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdags dit & dat