Jeg ser rødt..

Lynhurtig Grovtærte – min redning på travle dage

Jeg har en favorit når det kommer til hurtig aftensmad, som skal være lidt sjovere end rugbrødsmadder..
Og så er den god som “tøm køleskabet” ret..

Den redder mig gang på gang, drengene er VILDE med den og den er proppet med grøntsager, så det er en virkelig god måde at smugle grøntsager ned i (barne)maven på.. :o)

Derudover bliver den lækker og sprød i bunden og med kun 1 spsk hvedemel er det ikke så stor en “synder” som andre tærter kan være.. (man bestemmer jo også selv hvor meget ost man kommer på toppen)

Indimellem bruger jeg den også selvom jeg har god tid til at kæle for maden :o)

Opskriften er så simpel, så simpel

Du skal bruge: 

1 spsk hvedemel
2 dl grahamsmel
1 dl rugmel
1 tsk salt
1/2 dl olivenolie
1 dl koldt vand

Sådan gør du: 

Bland mel og salt sammen i en skål. Tilsæt vand og olie og rør rundt til du har en ensartet klump (rør kun lige dejen sammen så alt melet bliver vådt og det samler sig)
Stil dejen i køleskabet i min. 1/2 time
Fordel dejen i en tærteform ved at trykke den ud til siderne og op ad kanterne. Sørg for at “lappe” de huller der evt. kommer undervejs

Imens dejen er i køleskabet forberedes grøntsagerne.
Jeg svitser grøntsagerne i en gryde med lidt olie og krydderier som salt, peber, paprika, chili, hvidløg
Grøntsagerne behøver ikke blive gennemstegte, jeg synes bare det gør det hele ekstra lækkert hvis grøntsagerne lige bliver svitset sammen og krydret inden de kommes i tærten
Og så er det godt at noget af væden fra grøntsagerne kan fordampe, så tærten ikke bliver klæbrig

Derudover piskes 3 æg og 2 dl mælk sammen i en skål

Fordel grøntsagerne på bunden og hæld mælke/æggeblandingen henover.
Jeg drysser altid revet ost på toppen, men det kan selvfølgelig udelades hvis man vil have en lettere udgave eller ikke er vild med ost :o)

Bag tærten ca. 45 minutter ved 200 grader varmluft – gerne med extra varme i bunden hvis din ovn har den funktion :o)

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan putte i, her kommer nogle eksempler:
Løg
Gulerødder
Broccoli (sørg for at dække det med ægge/mælkemassen så det ikke bliver svitset i ovnen)
Hvidløg
Peberfrugt
Squash
Ærter
Majs
Kylling

Tomater kan også bruges, men jeg synes de gør tærten for vandet og dermed dejen klæbrig og jeg kan bedst lide en sprød bund, så jeg serverer som regel tomaterne on the side i stedet, i form af en tomatsalat :o)

Mængdemæssigt bruger jeg til en tærte f.eks. 3 gulerødder, en squash, et løg, et hvidløg og lidt frosne ærter..

Rigtig god dag med (forhåbentlig) masser af solskin!

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg ser rødt..