Vi elsker vort land

Smagen af sommer – jordbærkage af den lækreste slags

Forleden skulle jeg forkæle min mand og en af hans kollegaer med en lækker kage.
Jeg ville gerne bage noget friskt og sommerligt og jeg kom pludselig i tanke om jordbærkage.

Jeg har faktisk aldrig forsøgt mig med at bage en “klassisk” jordbærkage/tærte som dem man kan købe hos bageren, det plejer at være min svigermor der er leveringsdygtig på den front.

Jeg prøvede mig frem og endte med en bund der minder meget om en mazarin, et godt lag mørk chokolade, en luftig vanillecreme og lækre danske økojordbær på toppen og den blev godkendt efter første bid!

Nøj den er lækker og jeg må indrømme at jeg allerede har haft lavet den igen :o)

Opskriften er til et lille tærtefad. Den kan sikkert sagtens fordobles osv. men jeg synes den er bedst frisklavet (eller dagen efter) og vi er oftest ikke så mange til at spise kage, så jeg forsøgte at ramme en størrelse der er tilpas i forhold til os. Synes tit vi har en del kage til overs der enten ikke bliver spist eller som man føler sig “tvunget” til at spise fordi det er synd at skulle smide det ud, og det er jo lidt et skråplan :o)

Denne kage er også god hvis man gerne vil være lidt på forkant og lave den i forvejen, da den helst skal have tid til at køle af osv.

Her kommer opskriften på verdens bedste sommer-jordbær-kage-tærte (ihvertfald ifølge min familie :o))

Du skal bruge:
150 gr. smør (Evt. laktosefri)
150 gr. sukker
150 gr. marcipan
2 æg
40 gr hvedemel (eller sigtet speltmel)

50 gr. god, mørk chokolade (jeg bruger 70%)
1 spsk fløde

3/4 dl fløde (evt. laktosefri)
2 generøse spsk creme fraiche (9%) (evt. laktosefri)
1 tsk vanillepulver

Jordbær (meget gerne danske øko’er)

Sådan gør du: 
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk smør og sukker sammen til det bliver luftigt. Riv marcipanen og rør det hele godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og rør efter hvert af dem, men ikke længe, dejen skal kun lige samle sig. Til sidst røres melet ud i massen.
Fordel massen i en tærteform (ca. 22×18 cm) der er smurt godt med smør inden eller i en springform 22-24 cm, hvor du klipser et stykke bagepapir fast i bunden og smører siderne med smør.

Sæt kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter. Tjek med en kødnål – kommer den op uden dej på, er kagen færdig.
Pas på med at bage den for meget, da den så bliver tør

Lad kagen afkøle kort på køkkenbordet og sæt den derefter i køleskabet og lad den blive helt kold, inden du fortsætter.
Hvis du har bagt den i en springform, befrier du kagen fra formen og lister den over på en tallerken eller et fad.

Derefter smeltes 50 gr. chokolade og 1 spsk fløde over vandbad og fordeles udover kagen.
Sæt kagen i fryseren i 5 minutter for lige at ‘chokke’ chokoladen

Lav vanillecremen ved at piske fløden til let skum og derefter vende creme fraiche og vanillepulver i.
Fordel vanillecremen på kagen og derefter jordbær, evt. skåret i halve

Nyd – forhåbentlig i en solstråle – med en kop kaffe eller måske et glas rosé :o)

   

22 kommentarer

  • Lene

    Lyder så lækker. Den må jeg prøve, men er lidt i tvivl om hvor meget fløde du mener. 3-4 dl eller under én dl?!?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Lene
      Jeg mener 3/4 dl, altså 0,75 ml 🙂
      God fornøjelse med bagningen og god weekend

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] med pålæg til, frugtspyd, is (med tilbehør) og så havde jeg bagt en jordbærkage som jeg havde fundet opskriften på, på pernilles blog mormedmegetmere (som bestemt er værd at […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] med pålæg til, frugtspyd, is (med tilbehør) og så havde jeg bagt en jordbærkage som jeg havde fundet opskriften på, på pernilles blog mormedmegetmere (som bestemt er værd at […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Dine opskrifter ser altid så lækre ud!
    Hvis man skal lave denne kage en dag i forvejen, ville du så anbefale at man venter med at lave vaniljecremen til lige inden servering, eller sker der ikke noget ved at man laver den hele dagen inden? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Tusind tak 🙂
      Du kan sagtens lave den dagen i forvejen, men hvis du har mulighed for det, vil det også være fint først at pynte med creme og jordbær nogle timer i forvejen

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] til burgere i torsdags på valgaftenen og yndlings jordbærkagen til dessert. Uhm, tror simpelthen aldrig vi bliver trætte af den! Og når den kan laves med […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

    Dejligt at høre Lisbeth, tak for feedback! Og tak for de flotte ord
    Rigtig god weekend til dig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elin

    Kan man fryse bunden, hvis man vil bruge kagen til enstørre fest og gernevil være i god tid?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Hej Elin
      Jeg har ikke forsøgt at fryse bunden, men jeg vil tro det sagtens kan lade sig gøre 🙂
      Rigtig god fest

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] bryllupsdag – og jeg 31 års dåbsdag. De skulle forkæles, det er klart Så der blev bagt jordbærkager til den store guldmedalje. De 2 hjerter blev leveret til dem. Resten spiste vi for at afslutte […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Snowdrops

    Lækkert, men hvor stort er dit lille tærtefad? Jeg slås nemlig også med for store forme og leder efter et godt alternativ.

    Harlige bagt din kage med blåbær, brombær og marcipan, den faldt i meeeeeget god jord☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Dejligt at høre, tusind tak for din tilbagemelding.
      Mit lille tærtefad måler 22 x 18 men jeg har også bagt kagen i en almindelig springform, det kan også sagtens gå.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] blev skåret agurker til agurkesalat, lavet dej til hotdogbrød, vasket hænder, bagt jordbærkagebund, stegt løg, formet hotdogbrød, vasket hænder, skåret jordbær, klippet spinat, vasket hænder, […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Den ser så lækker ud 🙂 tror jeg vil forsøge mig med denne i weekenden 🙂 hvor kæber man marcipan på denne årstid?

    Smil fra Lisa

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det lyder som en god plan – men den er vanedannende, så er du advaret 🙂
      Heldigvis har supermarkederne marcipan på hylden i slikafdelingen selvom det ikke er jul 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums……

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøøøj, Pernille….. MUMS! Sådan en må da næsten prøves, hvis jeg tør. Den ser temmelig vanedannende ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums det lyder jo ganske enkelt, den må jeg prøve at lave så snart vi får sommervejr igen! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja den er lige til at gå til – og også god at bage på en regnvejrsdag, så man får følelsen af sommer helt ned i maven 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi elsker vort land