Smovserier i solskin

Lyndessert – Pavlova med marcipan, chokolade, nødder og bær

Indimellem kan det være rigtig dejligt at have en hurtig dessertopskrift i ærmet – på den anden side kan det også være farligt haha :o)

Pavlova er en af mine favoritter når det skal gå stærkt, men smage som om man virkelig har kælet for det
Ingredienslisten er kort og udførelsen tilsvarende.

Det smager skønt af forår og sommer med friske bær, men hvis det ikke lige er sæson for det, fungerer det også helt fint med optøede bær fra fryseren!

Her kommer min opskrift på pavlova med bid. Hvis du ikke er til nødder eller chokolade kan det sagtens udelades, så kan du evt. tilsætte lidt extra marcipan i stedet, men jeg kan godt lide at det knaser lidt :o)

Det skal du bruge

150 gr. flormelis
1/2 tsk eddike
3 bægre æggehvider (a 1 1/4)
100 gr. marcipan
15 gr. mandler
10 gr. chokolade (gerne mørk)

1/4 l piskefløde
Bær

Sådan gør du
Start med at rive marcipanen og hakke chokolade og nødder groft. Det er godt at have klar til hviderne, da de ikke har godt af at stå og vente for længe når først de er pisket stive.
Pisk hvider, eddike og halvdelen af flormelis til det er stift. Tilsæt sidste halvdel flormelis og pisk igen til det er stift.
Vend marcipan, chokolade og nødder forsigtigt men hurtigt ind i hviderne med en gummiskraber
Fordel det på en bageplade med papir. Diameter ca. 20-25
Bag i ovnen (ikke varmluft) ved 150 grader i 35-40 minutter til den er svagt gylden ovenpå men sej og lækker indeni

Når marengsen er afkølet pynter du med flødeskum og bær – og også gerne lidt hakket chokolade :o)

En skøn dessert der smager af sommer, kan man ønske sig mere? :o)

Rigtig god solskinsdag

17 kommentarer

  • Sandra

    Hej 😁

    Fantastisk opskrift index du har 😁

    Hvilket slags eddike anbefaler du? Kan jeg bruge æblecider eddike ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Tusind tak 🙂 Dejligt, hvis du kan bruge det
      Du kan godt bruge æblecidereddike. Jeg bruger for det meste hvidvinseddike 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kanja

    Kære mormedmere,

    Har du erfaring med, om kagen kan bages dagen i forvejen?
    Skal nemlig forberede min datters dåb.

    Kh og pft
    Kanja 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MorMedMere

      Hej Kanja
      Din kommentar var landet i mit spamfilter, det beklager jeg virkelig.
      Du får svaret alligevel, selvom det måske er for sent nu…
      Jeg synes kagen bliver bedste hvis den spises på dagen, men hvis du nøjes med at bage bunden dagen i forvejen og først samler den på dagen, så kan det godt gå. Så bliver bunden ikke blød 😉
      Rigtig god onsdag til dig
      Kh. Pernille

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Bang

    Åh ja, det er ‘farligt’ syndigt med nemme dessertopskrifter 🙂 Men også ret skønt synes jeg 😉
    Rigtig god weekend til dig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Namme nam.. og med marcipan, jeg laver en lign. men uden marcipan og nødder, det må prøves :o)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mmm ja det smager virkelig skønt med marcipanen der gør den endnu mere klæbrig karamel lækker og nødderne der knaser lidt :o)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums har helt lyst til at lave den i dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det sr så lækkert ud, den er helt klart på listen over ting jeg gerne vil prøve at bage 🙂
    Knus fra Heidi
    http://www.ehv16.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak Heidi :o)
      Og så er den tilmed nem at lave så der er (ups, desværre) ingen undskyldninger :o)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er også en af mine yndlingsdesserter. Om vinteren er syltede kirsebær et hit. Eller om sommeren med flødeskum vendt med hindbærcoullis og så friske bær på toppen. Mhhhmmm

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mmm ja det lyder også vildt lækkert! Det er jo faktisk kun fantasien der sætter grænser for hvad man putter ovenpå :o) Mums

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser sørme sommerlækkert ud.. Har du erfaring med, om man kan lave marengsen dagen inden? Vi får nemlig gæster i morgen, så det kunne være rart at have styr på det meste i dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det tror jeg sagtens du kan – og så bare vente med at pynte den med skum og bær før lige inden servering 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • susan

      jeg må prøve denne. hvordan ville opbevare den hvis den laves dagen før?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Hvis det bare er bunden der laves i forvejen (hvilket jeg vil anbefale) så opbevarer jeg den blot i en fryse/madpose. Kagerester opbevarer jeg tildækket med vitawrap i køleskabet

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smovserier i solskin