Opbevaring under skråvæggen

Opskrift på grove pølsehorn & pizzasnegle

Pølsehorn og pizzasnegle er yndlings herhjemme, specielt hos drengene :o)
Jeg er dog ikke meget for de helt hvide versioner, så jeg putter gerne groft mel og kerner i – og drengene klager ikke..

Flere har efterspurgt opskriften på grove pølsehorn og pizzasnegle og jeg har nu forsøgt at få mængderne ned på papir, for jeg laver det som regel på slump..
Herhjemme er de et hit både til frokost, aftensmad, på skovtur (i haven) eller i madpakken :o)

Det skal du bruge:
1 dl skårne rugkerner
1 dl kogende vand
25 gr. gær
5 dl vand
Et nip salt
100 gr. rugmel
200 gr. fuldkornshvedemel
Hvedemel

Sådan gør du:
Kog vand i f.eks. en elkedel og sæt 1 dl skårne rugkerner i blød i en skål med 1 dl kogende vand. Lad det stå 30-60 minutter.

Når de skårne rugkerner har hvilet, opløses gæren i lunkent vand (vandet fra elkedlen er nu ved at have lunken temperatur – ellers put lidt koldt vand ved indtil kropetemperatur opnåes, hellere for koldt end for varmt)
Tilsæt rugkernerne, salt og rugmel og bland godt sammen.
Tilsæt fuldkornshvedemel lidt ad gangen og rør godt imens.
Til sidst tilsættes hvedemel lidt ad gangen og æltes godt ind i dejen.
Når dejen er smidig og glat stilles den til hævning 1 time

Derefter deles dejen i 2 og rulles ud til enten pizzasnegle, pølsehorn eller begge dele :o)
Denne gang var fyldet i pizzasneglene hjemmelavet tomatsovs, squash i tynde skiver, kylling og revet ost. Kun fantasien sætter grænser her :o)

Bages ved 200 grader varmluft i ca. 15-20 minutter (alt efter størrelse)
Pølsehornene er færdige når de lyder hule når du banker dem under bunden

Velbekomme :o)

20 kommentarer

  • Nicoline

    Hej
    Min søn er på sukker og hvedemels diet – der ud over prøver vi vi at minimere mængden af gær. Jeg il derfor høre dig, om ikke man kan udskifte hvedemelen i pizzasnegle med speltmel og evt lade dejen langtidshæve og derved bruge mindre gær?
    Fedt med så mange spelt opskrifter 👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej, det er anden gang jeg prøver at lave din opskrift, men jeg kan slet ikke få den til at virke. Hvor meget bruger du ca. hvedemel? For jeg tror det er der, min problem er. Jeg bruger MEGET mel og i dag blev den tung og slet ikke smidig. Opskriften og billeder ser bare så godt ud, og jeg vil gerne have det til at lykkedes 😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina Simonsen

    PS har brugt kylling pølser i hornen og kylling stykker i pizza snegle..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina Simonsen

    Har nu brugt din opskrift 2 gange og har begge gange tilsat hakket løg, broccoli og gulerødder, med stor succes .. Det smager godt og dækker lidt med grønsager i..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla.

    Jeg elsker at lave mad! Hver gang jeg kaster mig ud i noget nyt er den en ting der er sten sikkert! Jeg tjekker ALTID din blog inden for at se om du skulle have prøvet det samme! og det er en sikker vinder hver gang! Her til aften brugte jeg denne opskrift og fik fantastiske pølsehorn (har allerede spist to trods aftensmad!) TUSIND tak for en fantastisk blog Pernille.
    Kæmpe knus fra en fast følger! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Bang

      Ej hvor skøn en besked at få Camilla, den gør mig SÅ glad. Det gør det al arbejdet værd 🙂 Tusind tak og glædelig december til dig

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] har købt fine popcornbægre i Netto i denne uge, 10 for 19,-)Læs gode bøger og snacke den imensBag grove pølsehorn og pizzasnegleBetræk skotøjsæsker og brug dem til f.eks. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold da op hvor bliver pizzasneglene og pølsehornene bare gode!! Helt klart den opskrift jeg vil bruge fremover! Også til boller. Mange tak for opskriften! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tusind tak for feedback Charlotte – og så af den gode slags :o)
      Dejligt du også kunne få glæde af den

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhh det ser lækkert ud. De skal helt klart prøves af her hjemme 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tror også vi snart må lave en ny portion herhjemme. Det bliver tit til et godt søndagsprojekt, så er der god tid til hævning osv. og så er de klar til en ny uge :o)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhm, det er altid lækkert at have en stak hjemmebag til madpakken!

    – Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Disse ser bare fantastisk gode ut!! Ble sulten nå…
    Ha en fin dag!
    Siri

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • UHM Pernille – du er så god til opskrifter! Disse må vist afprøves i ferien.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor mange snegle eller horn bliver der til af den mængde? 🙂
    http://www.littlemsladybug.com – Blog om indretning og kreative ideer.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Når jeg laver halv/halv får jeg ca. 8 store pølsehorn (med en halv pølse i hver) og ca. 15 pizzasnegle..

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opbevaring under skråvæggen