Der var en gang... Velkommen indenfor del 3

Focacciaboller

Forleden stod aftenens menu på focacciaboller med kylling, bacon, tomat, salat, ost, løg, agurk og avocado med en dressing af fromage frais, purløg, karry, salt og peber.
Nemt og hurtigt – og ikke mindst et hit hos både store og små!

Når det engang bliver vejr til det, skal der laves focaccia igen som skal med i køletasken når vi drager på tur. De vil også virkelig gøre sig godt med æg og rejer :o)

Her får du opskriften, den er let at gå til og ikke spor tidskrævende

Opskrift på 8 store focacciaboller
Du skal bruge:
50 gr. gær
4 dl lunken vand
1-2 tsk (maldon) salt
4 spsk olivenolie
300 gr. durummel (jeg bruger fuldkorns)
Hvedemel til dejen er tilpas og let luftig
Et drys tørret rosmarin (kan udelades)

Sådan gør du:
Opløs gæren i det håndvarme vand. Put olie og salt i, rør rundt og tilsæt durummel. Tilsæt herefter hvedemel og ælt til du har en lækker, smidig dej der er let fugtig.
Skal æltes min. 5 minutter – her kommer en røremaskine virkelig til sin ret men ellers er det bare i gang med mullerne :o)

Herefter skal dejen forhæve i 20 min. i skålen

Form 8 flade boller med en diameter på 12-15 cm og læg 4 boller på hver plade på bagepapir.
Lad herefter bollerne efterhæve mindst 45 minutter
Pensl med olivenolie og drys med groft flagesalt og rosmarin.

Bages ved 225 grader i ca. 12 minutter

Velbekomme! :o)

   

10 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Der var en gang... Velkommen indenfor del 3