(Selv)forkælelse!

Opskrift på grove hotdogbrød

Som jeg skrev her blev drengene forleden forkælet med hjemmelavede hotdogs.
Hjemmelavet junk er et hit herhjemme. Drengene spiser med velbehag og min samvittighed kan meget bedre være med til det når det meste af det der er på bordet er noget jeg selv har frembragt og dermed kender indholdet af.

Jeg forsøgte mig med en grov(ere) version af hotdogbrød, jeg tog udgangspunkt i min pizzadej og justerede hist og pist
De blev ganske gode så her kommer opskriften hvis andre kunne have lyst til at gøre et forsøg også

Til 10 stk:
Du skal bruge:
50 gr. gær
3 dl håndvarmt vand
1/2 dl olivenolie
1 drys salt
1 klat flydende honning (ca. 1-2 spsk)
1 æg
80 gr. rugmel
75 gr. fuldkornsdurummel
90 gr. fuldkornshvedemel
340 gr. hvedemel

1 sammenpisket æg til pensling
Evt. Sesamfrø

Opløs gæren i vandet og tilsæt de andre ingredienser men hold igen med hvedemelet. Det kan variere præcis hvor meget mel der skal i.
Ælt godt sammen (jeg bruger røremaskine) til dejen er glat og slipper skålen.
Lad dejen hæve 1 time, tildækket og lunt
Del dejen i 10 stykker og form lange, tynde brød.
Stil dem til efterhævning, tildækket og lunt ca. 1 time.
Pensl med æg og drys med sesamfrø og bag i ovnen på 210 grader varmluft i ca. 10-12 min, til de er gyldne og lyder hule når du banker under bunden

Servér med f.eks. pølser, ketchup, sennep, løg, agurkesalat, ristede løg, remoulade og måske en enkelt øl? :o)

Velbekomme :o)

19 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

(Selv)forkælelse!