En halv fødselsdag

Morgenhygge med nemme (spelt)boller

Jeg synes det er rigtig hyggeligt at gøre noget ud af morgenmaden i weekenden, for jeg elsker at starte morgenen langsomt sammen med min familie ved morgenbordet… Drikke kaffe, sludr,. se ud i haven og spise nybagte boller…

Disse er super nemme at lave. Det tager 1 minut at røre dejen sammen aftenen før og så passer den ellers sig selv i køleskabet indtil om morgenen hvor der bare lige skal tilføjes lidt mel, formes boller og i ovnen..

Her kommer opskriften hvis du får lyst til at prøve dem også…
(Opskriften stammer fra Nikolaj Kirks “Mad til Folket”)

Du skal bruge
3 dl vand
2 dl kærnemælk eller alm mælk
15 g gær
1 spsk salt
350 g groft speltmel (jeg bruger også andre slags groft mel alt efter hvad jeg lige har – det fungerer fint)
ca. 250 g hvedemel
1 æg til pensling og evt. sesamfrø

Kom vand, kærnemælk, gær og salt i en skål og rør i det til gæren er opløst.
Tilsæt speltmelet og rør det til en glat grød.
Dæk den til og sæt den i køleskabet til næste dag.
Tag den ud og ælt hvedemel i, så du får en fin dej der netop slipper skålen.
Del dejen i 16 stykker og tril dem til små fine boller.
Sæt dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 min.
Forvarm imens ovnen til 225 grader. Pensl bollerne med æg og drys evt. med sesamfrø, birkes eller andet..
Bag bollerne i 15-20 min.

   

2 kommentarer

  • Mette Kristensen

    De ser lækre ud. Har du prøvet at bage dem med speltmel istedet for hvedemel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Det er så super fint at du skriver alternativer til de forskellige meltyper, når andet kan bruges.
    Synes det er rigtig spændende at følge dig og dine opskrifter her og på insta:)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En halv fødselsdag